Koncuk: MEB Açıklamalarına Bağlı Kalmalıdır

Koncuk: MEB Açıklamalarına Bağlı Kalmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in 2. il içi ve 2. il dışı atama tarihlerini açıkladığını belirterek, açıklamaya bağlı kalınarak, 2. il dışı, 2. il içi, il dışı özür tayinlerinin mutlaka uygulanması gerektiğini kaydett

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in 2. il içi ve 2. il dışı atama tarihlerini açıkladığını belirterek, açıklamaya bağlı kalınarak, 2. il dışı, 2. il içi, il dışı özür tayinlerinin mutlaka uygulanması gerektiğini kaydetti.

Koncuk şunları ifade etti: “MEB açıklamasında 5 Eylül tarihinde değerlendirme, 8-12 Eylül tarihinde başvuruların alınacağı ifade edilmiştir. Açıklama nettir.

Açıklamaya bağlı kalınarak isteğe bağlı 2. il dışı, 2. il içi, il dışı özür tayinleri mutlaka uygulanmalıdır. Aksi, açıklamaya ters olur.

Şuan, 2. il içi özür tayini isteyenlerin bir endişesi vardır. Bu endişe açıklamanın aksine yazılan bir yazı kaynaklıdır. Yazı düzeltilmelidir.

MEB'in 5 Eylül'de yapacağı değerlendirmede, ilk açıklamaya uygun olarak endişeleri ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Beklentimiz bu yöndedir.

Açıklamaya ters bir değerlendirme MEB'i zor durumda bırakacak, memnuniyet ortamını da zedeleyecektir. Hayırlı bir işe zarar verilmemelidir.

Değerlendirmede sözleşmeli öğretmenlerle ilgili beklentiler de karşılanmalıdır. Sözleşmeliler umutla beklemektedir. Beklenen adım atılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.