Koncuk: MEB Kanununu İptal İçin Çalışıyoruz

Koncuk: MEB Kanununu İptal İçin Çalışıyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk, sendikamızın yönetici atamaları ile ilgili görüşlerini açıkladı.

GENEL BAŞKAN KONCUK: SENDİKAMIZ MEB KANUNUNUN İPTALİ İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN İÇİNDEDİR.

Genel Başkan İsmail Koncuk, Facebook hesabından şu açıklamaları yaptı:

Son günlerde yönetici atama konusunda yaptığım açıklamalara bazı kişiler çıkarılan zulüm kanunu destekliyoruz ya da havlu atmışız gibi yorumlar yapmaktadır. Bu yorumları yapanlar yanlış anlamaya bağlı olarak iyi niyetli veya gerçek niyetimizi çarpıtmaya çalışarak art niyetli olabilirler.

Biz Türk Eğitim Sen olarak çıkarılan kanunu tanımadığımızı daha işin başında açıklamıştık; bu kanunu meşru olarak görmemiz mümkün değildir. Bu sebeple 14 Nisan'da CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğluna yaptığımız ziyarette, CHP'nin bu kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi için Sayın Kılıçdaroğlu'nun talimat vermesini arz ettim.

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi’ne dava açmak için 110 milletvekilinin imzası gerekmektedir, bu güç şu anda sadece CHP'de bulunmaktadır. CHP kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hazırlığı yapmaktadır, ancak sonucun ne olacağını bilebilmek mümkün değildir.

Dileğimiz bir an önce bu ucube düzenlemenin iptal edilmesidir, ancak bu süreçte yöneticilerin görevden alınması veya yeniden görevlendirilmesi için nasıl bir yol takip edilmesi gerektiği konusunda da bir sendika olarak duyarsız kalmak, ‘ne olursa olsun’ demek mümkün değildir.

Bu sebeple Sayın Müsteşarı ziyaret ederek, uygulamanın nasıl olacağını sormuş ve aldığımız cevabı kamuoyu ile paylaşmıştık. Sayın Müsteşar yeni bir görevlendirme olması durumunda sınav sonuçlarına göre görevlendirme yapacaklarını, görevden almalarda veya göreve devam konusunda bazı kriterler uygulayacaklarını açıklamıştı.

Biz de Sayın Müsteşarın açıklamasını kamuoyu ile paylaşarak, bu konuda öğretmen ve yöneticiler arasında kafa karışıklığı yaratmaya çalışan yandaş sendikanın art niyetli olduğunu, bulanık suda balık tutma gayreti içinde olduğunu açıklamıştık.

Türk Eğitim Sen'in sorumlu sendikacılık gereği olarak yaptığı bu bilgilendirmeler, bazı kişiler tarafından mücadeleden vazgeçtiğimiz, ucube kanunu tanıdığımız şeklinde değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler doğru olmadığı gibi, ne yapmaya çalıştığımızı anlamaktan çok uzaktır.

Türk Eğitim-Sen kanunun iptali ile ilgili her türlü çalışma ve gayretin içindedir. Hukuk mücadelesinden asla vazgeçmiş değiliz. Hukuku sonuna kadar kullanacağız; ama süreci de kendi haline bırakmamak, müdahil olmak, en az yanlış yapılmasını sağlamak için diyalogdan da vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.