Koncuk: MEB, Yöneticilik Başarı Sıralamalarını Derhal Açıklamalı

Koncuk: MEB, Yöneticilik Başarı Sıralamalarını Derhal Açıklamalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’i yönetici atama başarı sıralamalarını il il yayınlamaya davet etti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’i yönetici  atama başarı sıralamalarını il il yayınlamaya davet etti. Koncuk, “MEB'in kaygısını anlıyoruz. Başarı sıraları yayınlanırsa mülakatta yaşanan şaibe ortaya çıkacaktır. Buna rağmen başarı sıraları açıklanmalı.” dedi.

Genel Başkan ayrıca geçen yıl olması beklenen diplomaya bağlı alan değişikliğini de hatırlatarak, “Bilhassa alan değişikliği konusunda MEB ne yaptığını bilmemektedir. Geçen yıl oldu olacak denilen diplomaya bağlı alan değişikliği yapılmalıdır.”dedi.

Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

“MEB, yönetici atama başarı sıralarını il il yayınlama talimatı vermelidir. Adaylar kaçıncı sırada olduğunu bilmeden nasıl tercih yapacak?

MEB'in kaygısını anlıyoruz. Başarı sıraları yayınlanırsa mülakatta yaşanan şaibe ortaya çıkacaktır. Buna rağmen başarı sıraları açıklanmalı.

Türk Eğitim-Sen sonuçlara aldırış etmeden, mülakata karşıdır. Kaç üyemiz kazandı, kaybetti kaygısını çoktan aştık. Bizim için ilke önemlidir.

"Mücadelemiz her alanda mülakat kaldırılıncaya kadardır." demiştik. Memur, öğretmen ve yönetici atamada ucube mülakat er veya geç kalkacaktır.

MEB'i müdür, müdür yardımcısı başarı sıralarını derhal ilan etmeye davet ediyorum. Tercihlerden önce bu ilanlar her il düzeyinde yapılmalıdır.

MEB diğer taleplere de kulak tıkamayı bırakmalıdır. Alan değişikliği, 2. İl dışı tayinler, il içi özür tayin taleplerini unuttuk sanmasınlar.

Bilhassa alan değişikliği konusunda MEB ne yaptığını bilmemektedir. Geçen yıl oldu olacak denilen diplomaya bağlı alan değişikliği yapılmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.