Koncuk: MEB'in Diktatör Kafalara İhtiyacı Yok

Koncuk: MEB'in Diktatör Kafalara İhtiyacı Yok

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK, ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YARGI KARARLARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bilindiği üzere şube müdürlüğü problemi devam etmektedir.Türk Eğitim Sen hem Çerçeve yönetmeliği hem de buna bağlı olarak çıkarılan MEB yönetmeliğinin yürütmesini durdurmuştur. Bu yargı kararları, sadece sözlü puanla atama yapılamayacağı, yazılı ve sözlü notlarının ortalamasının alınması ile ilgiliydi.

 

Esasen, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması, yapılan tüm atamaların da iptalini gerektirmekteydi, ama MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, atamaların iptalini bir gurur konusu haline getirmiştir. Yargı kararını uygulamayan, Yusuf Tekin’le yaptığım telefon görüşmesinde, yargı kararının atamaların iptalini gerektirmediğini açıkça savunmuştur. Afyon ilinde yaptığı bir konuşmada ise, yargı atamaları iptal etse de B planımız var, diyen de, Müsteşar Yusuf Tekin’dir.

 

Sayın Tekin’in, B planının ne olduğu da anlaşılmıştır. Yusuf Tekin bir kanun teklifi verilmesini sağlamış, çıkarılmak istenilen kanunla yargı kararı bypass edilmeye çalışılmış, ancak, girişimlerimiz sonucunda teklif kanunlaşmamıştır. Bu son durum, Yusuf Tekin’in son hamlesini de boşa çıkarmıştır.

 

Yusuf Tekin’le ilgili yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunulmuş, ancak şu ana kadar MEB, soruşturma açılmasına ne olumlu ne de olumsuz karar vermiştir. Karar ne olursa olsun, gereken sendikamız tarafından yapılacaktır.  

 

Yusuf Tekin’in ısrarla atamaları iptal etmemesi sonucunda, Türk Eğitim Sen, tüm atamaların iptali için de ayrı bir dava açmak zorunda kalmış ve açılan bu dava da kazanılmıştır. Ankara 17. İdare Mahkemesi tüm şube müdürlüğü atamalarının iptaline karar vermiştir. Bu karar sonrasında MEB’in ve Sayın Müsteşar’ın kaçacak yeri sığınacak gerekçesi kalmamıştır.

 

MEB bu karar sonrasında, tüm atamaları iptal etmek ve aritmetik ortalamaları esas alarak, yeni tercih hakkı da vererek yeni atama yapmak zorundadır. İşte tam bu noktada, aritmetik ortalama dahi alınsa, bu yeni durumun sadece 381 kişiyi etkileyeceği, diğer atamaların etkilenmeyeceği haberleri yayılmaktadır. Bu haberin kaynağı ise malum sendikadır. Bildiğiniz üzere malum sendika, bir çoğu kendi üyeleri olan şube müdürlerini tamamen sahipsiz bırakmıştır. Bir sendikanın, yargı kararlarını uygulamanız lazım, demek yerine, başka haberler yaymaya çalışması, kelimenin tam anlamıyla, utanılacak bir yaklaşımdır. Tabi utanacak yüzleri varsa.

 

MEB, Sayın Müsteşar ve tüm ilgili bürokratlar şunu bilmelidir, Türk Eğitim Sen olarak, yargı kararının uygulanması ve tüm atamaların iptali gerekmektedir.1709 atamanın tamamı iptal edilecek, aritmetik ortalamalar doğrultusunda, yeni tercih hakkı da verilerek, atamalar sil baştan yapılacaktır. Çözüm budur, yargı kararı da bu doğrultudadır. Aksi bir uygulama yapılması halinde, bu uygulamaya imza atanları tüm kamuya deşifre edecek, her türlü hukuki yolu takip edeceğiz.

 

Sayın Nabi Avcı’da, bu konuda yaptığı açıklamada atamaların yeniden yapılacağını ifade etmiştir. Yargı kararını uygulattırmayanlar, Bakan Avcı’yı da zor durumda bırakmakta, Bakan Sayın Avcı sürekli tartışılan, yargı kararlarını uygulamayan bir Bakan konumuna düşürülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, kimsenin komplekslerini tatmin yeri değildir. Diktatör kafalılara, MEB’in de Türk milli eğitiminin de ihtiyacı yoktur. Konuyu yakından takip ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum