Koncuk: Memu-Sen eylem kararı alsın, her türlü desteğe hazırız

Koncuk: Memu-Sen eylem kararı alsın, her türlü desteğe hazırız

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin teklifinin memur sendikalarının beklediğinin çok altında bir teklif olduğunu açıkladı.

Toplu Sözleşme görüşmelerine 1 Ağustos'ta başlanmıştı. Hüükümet ise 14 Ağustos'ta teklifini yapmıştı. Toplu sözleşme görüşmelerinde bugün son gün, eğer bugün uzlaşma çıkmazsa zam kararını Hakem Kurulu verecek.

Toplu sözleşme görüşmelerinde önceki gün yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile görüşmüştük. Bugün ise Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştük.

İşte Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'a sorduğumuz sorular ve cevapları

Toplu sözleşmede nasıl bir sonucun çıkacağını düşünüyorsunuz?

Başbakanın açıklamaları önemli, Başbakan, kamu çalışanları söz konusu olduğunda kullandığı klasik üslupla, bütçe imkanları, memurlarımızı emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz ifadelerini kullandı. Enflasyona ezdirmeyeceğiz zam yapmayacağız, sıfır zam anlamına geliyor. Başbakan'ın bu konuşması değerlendirilip, hükümet tarafından yeni bir teklif olarak değerlendirilmezse, oranların memur sendikalarının teklifinin çok altında kalacağı sonucu çıkıyor. Hatta Başbakan orada şöyle bir ifade de kullanmış, bunu da ben manidar buluyorum, Kamu Hakem Kurulu'na gidlebilir diyor.

Yani siz ... kalacağını mı düşünüyorsunuz?

Başbakan'ın konuşmasından bu şekilde anlaşılıyor.

O zaman Kamu Hakem Kuruluna kalır gibi görünüyor?

Ben burada Memur-Sen adına konuşamam, sonuçta imza yetkisi Memur-Sen'e ait , heyet başkanına ait, dolayısıyla ukalalık yapmak istemem, onlar adına, benim işim değil, Ben ancak Türkiye Kamu Sen adına ifade edebilirim. Bunu Memur-Sen değerlendirir, karar onlara ait, sorumluluk onlara ait.

Hükümet'in önerilerinin Memur-Sen'in, Kamu Sen'in ve KESK'in verdiği tekliflerin çok altında olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet evet çok çok altında

Anlaşmazlık çıkarsa eylem teklifi olacak mı?

Eylem teklifimizi biz geçen pazartesi 3+3 teklifi geldiğinde, Memu-Sen eylem kararı alsın, her türlü desteğe hazırız dedim, o günden bu güne, Memur-Sen'den bi ses çıkmadı, bugün Hakem Kurulu'na gidilecekse artık iş bittikten sonra ne ifade eder. 1-2 gün içinde bir şey yapılabilir, yine ben Memur-Sen'e bu anlamda sesleniyorum eylem kararı alırsa destekleriz.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.