Koncuk: Memur-Sen 4-C'lileri Sürükledi

Koncuk: Memur-Sen 4-C'lileri Sürükledi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 4-C’li personelin ek ödeme konusunda yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 4-C’li personelin ek ödeme konusunda yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdi.

4-C’lilerin sıkıntıları büyüyebilir” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “4-C’liler kazandıkları ek ödeme davalarını kaybetmeye başladılar. yaklaşık bir yıldır aldıkları ek ödemeleri geri ödemek zorunda kalabilirler, bu ihtimal var.” dedi.

Toplu sözleşmenin imzalandığı gün, “Yuvarlak kararlar olmaz, 159 TL ek ödemeye imza atmak 4-C’lileri sıkıntıya sokacak” diye açıklama yaptığını ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk, “İmzayı atan sendika başkanı ise, yargı kararları doğrultusunda ek ödeme alanlara bir şey olmayacak demişti. Şimdi, takke düştü kel göründü” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

4-C’liler bugünlerde haklı bir feveran içindeler, neden mi? Çünkü, kazandıkları ek ödeme davalarını kaybetmeye başladılar. Sıkıntı büyüyecek.

4-C’lilerin sıkıntıları büyüyebilir, yaklaşık 1 yıldır aldıkları ek ödemeleri geri ödemek zorunda kalabilirler, bu ihtimal var.

4-C’lilerin davayı kaybetmelerinin sebebi, Memur Sen'in imzalamış olduğu Toplu Sözleşmedir, bu yeni düzenleme idarenin elini güçlendirmiştir.

4-C’lilerin probleminin tek çözümü kadrolu olmalarıdır. Bunun için Toplu Sözleşmede alınan kararın bir an önce hayata geçmesi gerekmektedir.

Hükümet henüz 4-C’lilerin kadrolu olması konusunda ciddi bir adım atmamıştır, Sözleşmeyi imzalayan sendikanın da bu konuda gayreti yoktur.

Toplu Sözleşmenin imzalandığı ilk gün yuvarlak kararlar olmaz, 159 TL ek ödemeye imza atmak 4-C’lileri sıkıntıya sokacak diye açıklamıştım.

İmzayı atan sendika başkanı ise, yargı kararları doğrultusunda ek ödeme alanlara bir şey olmayacak demişti. Şimdi, takke düştü kel göründü.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.