Koncuk: Memura Uygulanan Vergi Adaletsizliğini Ortadan Kaldırın

Koncuk: Memura Uygulanan Vergi Adaletsizliğini Ortadan Kaldırın

GENEL BAŞKAN KONCUK’TAN, MALİYE BAKANI AĞBAL’A: VERGİ ADALETSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIN

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a seslendi.

Adaletsiz vergi dilimleri ile memura verilen üç kuruş zammın fazlasıyla geri alındığını belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, “Vergi dilimleri bu şekilde düzenlendiği sürece memura zam değil, zam oyunudur. Kaşıkla verip kepçeyle almaktır” dedi.
 
Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;
 
Bütçe Plan Komisyonunda  Gelir Vergisi Kanun Tasarısı görüşüldü. Bu görüşmeye tek bir memur sendikası katıldı, o da Türkiye Kamu Sen

Adaletsiz vergi dilimleri sebebiyle memura verilen üç kuruş zam vergi dilimlerindeki adaletsizlik sebebiyle fazlası ile geri alınmaktadır. 

Buradan, yıllarca bürokratlık yapmış olan Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'a sesleniyorum. Sayın Ağbal, vergi adaletsizliğini en iyi bilenlerdensiniz. 

Sayın Ağbal çok iyi biliyorsunuz ki, vergi dilimleri bu şekilde düzenlendiği sürece memura zam değil, zam oyunudur. Kaşıkla verip kepçeyle almaktır. 

Sayın Ağbal, gelin bu oyunu ortadan kaldırın.%15’lik dilimi sadece 600 TL artırmak, 3. ya da 5. ayda 20’lik dilime sokmak tek kelime ile ayıptır. 

Sayın Ağbal, şimdi Maliye Bakanısınız, şark kurnazlığıyla hep kar  etmeyi düşünen bir maliye teknokratı değilsiniz. Bir de yaşatmayı düşünün” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.