Koncuk: MTV'deki Yüzde 25'lik Zammı Reddediyoruz

Koncuk: MTV'deki Yüzde 25'lik Zammı Reddediyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTV zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Hükümet MTV zammını eski arabalar için 2018'de %25'e, çekti, “0” arabalar için ise %25'i de aşan zamlar geliyor. Bu oranların mantığı nedir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTV zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Hükümet MTV zammını eski arabalar için 2018'de %25'e, çekti, “0” arabalar için ise %25'i de aşan zamlar geliyor. Bu oranların mantığı nedir?” diye sordu. 

“MTV zammı yüzde 40’dan yüzde 25’e çekilmiş görünse de halka rağmen yapılan bu zammın mantığı yoktur” diyen Genel Başkan Koncuk, “Yeniden değerleme oranı yüzde 12-13’lere çekilene kadar bu zammı reddediyoruz” dedi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk

“Hükümet MTV zammını eski arabalar için 2018'de %25'e, çekti, “0” arabalar için ise %25'i de aşan zamlar geliyor. Bu oranların mantığı nedir? 

Şimdiye kadar tespit edilen değerleme oranları üzerinden MTV zammı yapılırken, memur ve emekliye 4+3,5 zamma rağmen %25'in izahı yoktur. 

Hükümet MTV zammını güya %40'dan %25'e çekmiş görünse de, bu zam halka rağmen yapılmış bir zam olarak kayıtlara geçecektir. Mantığı yoktur. 

MTV zammı yeniden değerleme oranı, muhtemelen %12-13'e çekilene kadar, bu zammı reddediyor, tüm dar ve sabit gelirliler adına kınıyoruz” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum