Koncuk, Mücadeleci Sendikacılıkta Kararlı

Koncuk, Mücadeleci Sendikacılıkta Kararlı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sendikal tercihlerin daha da öneminin arttığını belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sendikal tercihlerin daha da öneminin arttığını belirtti.

Koncuk: “Bırakınız eylem ve etkinlikler yapabilmeyi, muhataplarının yüzüne tek kelam etmeye yüreği yetmeyenlerle çalışanlar bir yere varamayacaktır.” dedi.

İşte o açıklamalar:
“Sendikal tercih bugün dünden çok daha önemlidir. Bu tercih şuan çalışma hayatında yaşananlara taraf ya da karşı olduğumuzu da gösterecektir.

Bugün çalışma hayatı ciddi tehditlerle karşı karşıyadır. En önemlisi iş güvencesiz istihdam modelidir. Bunu yapabilmek elbette kolay değildir.

Kolay olmamakla birlikte yetkililer 657'yi değiştireceklerini söylemektedirler. Bunun için önce yargı hakkımızın kaldırılması gerekmektedir.

Bu sebeple sendikaların, İktidarı, bu söylemlerden uzaklaşmaya davet etmesi gerekmektedir. Türkiye Kamu –Sen, bunu en net ifade eden sendikadır.

İktidar bir yandan taşeronları kadroya alacağım derken, diğer yandan esnek, part time, uzaktan istihdam gibi ucube anlayışı dayatmaktadır.

4C, 4B, 5393, vekil ebe, hemşire, imam, İHS'yi bela edenler, tedbir alınmazsa çalışma hayatını daha da içinden çıkılmaz hale getirecektir.

Tek ve en önemli tedbir, mücadeleci sendikacılığı öne çıkarmak, sarı sendikacılığa geçit vermemektir. Çalışanlar bunu başarmak zorundadır.

Bırakınız eylem ve etkinlikler yapabilmeyi, muhataplarının yüzüne tek kelam etmeye yüreği yetmeyenlerle çalışanlar bir yere varamayacaktır.

Şundan eminim ki, tüm çalışanlar sarı sendikacılık gerçeğini çok iyi bilmekte, ancak günü kurtarmak daha kolay bir yol olarak görülmektedir.

Bugün, birçok çalışana kolay yol olarak görülen bu tercihleri, esasen hepimizin geleceğini tehdit eden en büyük tehlikedir. Bizden söylemesi.

Bu Hükümete de, bundan sonrakilere de şunu gösterebilmek zorundayız. Ben memurum ve haklarımın peşindeyim. Bana hasım olana asla dost olamam.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.