Koncuk: Müdür Yardımcılığı Sınavını Kazananların Atamaları Yapılmalı

Koncuk: Müdür Yardımcılığı Sınavını Kazananların Atamaları Yapılmalı

İsmail Koncuk: Müdüryardımcılığı Sınavı Kazananların Atamaları Yapılmalı. MEB Müdür yardımcılığı sınavını iptal etmemeli.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı konusuda önemli açıklamalarda bulundu. 

Koncuk, yapmış olduğu açıklamada; MEB'in sınav iptal etmemesi gerektiğini, bundan sonra yapılacak sınavlarda TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konusunda soru sorulması gerektiğini, Mevcut sınav puanına göre ve takvim doğrultusunda müdür yardımclığı atamalarının yapılaması gerektiğini belirtti. İşte o açıklamalar:

Bilindiği üzere müdür yrd sınaları yapıldı, ancak yargı açılan davalar sebebiyle TC İnkılap Tarihi konusunu eksik düzenleme olarak gördü.

TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konusundan soru sorulmaması yönüyle yönetmeliğin ilgili maddesine yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Bu yargı kararı karşısında sınav kazananlar bir yerlerin de tahriki ile haklı endişeye düşmüştür.MEB bu yeni durum karşısında ne yapmalıdır?

Öncelikle sınav kazananların atamaları yapılmalı ve  yönetmeliğin ilgili maddesi sonraki sınavlarda uygulanmak üzere değiştirilmelidir.

Bu durumu Eğitim İş Başkanı Sn Veli Demir ile görüştüm,farklı düşünmediklerini, sınav puanlarına göre atamaya karşı olmadıklarını söyledi.

O halde burada MEB'in yapması gereken belidir,yargı kararını kazanan sendikaların, sınav kazananların atanmasına karşı olmadıkları bellidir.

EB takvim doğrultusunda sınav kazananların atamalarını yapmalı, yönetmeliği değiştirmelidir.Artık top Bakanlığın kucağındadır.

www.turkiyeegitim.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum