Koncuk: Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun

Koncuk: Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 21 Mart, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Genel Başkan: “Tüm milletimizin yeni ve güzel günler için Nevruz ateşinin manevi sıcaklığında buluşması en büyük dileğimdir.”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 21 Mart, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. İsmail Koncuk’un yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Toplumların bugünkü seviyelere ulaşmaları, tarih boyunca oluşturdukları kültür sayesinde gerçekleşmiştir. Türk milleti, hiçbir toplumla karşılaştırılamayacak kadar köklü, güçlü ve zengin geçmişiyle binlerce yıldan beri güçlendirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek yükselttiği kültürünü, bugünlere kadar taşımıştır. Bu kültür, bazı günlere önem atfederek toplumun ortak hareket etme bilincini geliştirmiş, birlik ve beraberliği pekiştirici bir unsur olmuştur. Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden birisi de kuşkusuz “Nevruz” yani “Yeni Gün”dür.

Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon’da demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarını yaşatan ve güzel günleri müjdeleyen bir ateştir. Büyük bir kültürün ürünü olan bu ateş, binlerce yıldır bütün ihtişamıyla yanmaktadır; bundan sonra da yanacak ve yine güzellikleri müjdeleyecektir.

Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Gagauzya, Başkurdistan gibi tüm Türk coğrafyasında “milli bayram” olarak kutlanan Nevruz Bayramımız, ne yazık ki bugün bazı kesimlerin, milli birliğimizin temellerine dinamit koymak amacıyla kullandıkları bir ayrıştırma aracı haline getirilmek istenmektedir. Çoğu zaman “Ergenekon Destanı” ile olan bağlantısından dolayı “Ergenekon Bayramı” diye de kutlanan ve Türklerin bilinen en eski ve en büyük bayramı olan bu özel gün, şimdi bazı kesimlerce Türklerin elinden alınmaya, siyasi ve etnik bir çatışmanın aracı olarak kullanılmaya, üzerinde siyaset yapılan bir malzeme haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Nevruz, bizleri birbirimizden ayrıştıran, toplumun temellerine nifak tohumları eken, etnik bir kimliği ön plana çıkaran bir gelenek değil, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllık kardeşliğimizin en büyük göstergesidir. Neresinden bakılırsa bakılsın binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde iç içe yaşayan ve ortak bir yaşam tarzı geliştirmiş olan toplumun ürettiği kültürel bir değerin, bir ayrışma unsuruymuş gibi gösterilmesi bilimsel temeli dahi olmayan, son derece yanlış ve art niyetli bir yaklaşımdır. Bu bakımdan bayramı bir, acısı bir, sevinci bir olan, aralarında kan ve akrabalık bağı kurarak bir aile ocağı içinde kaynaşmış milletimizin duası da birdir.

İnanıyoruz ki Nevruz Bayramı, 77 milyon vatandaşımızın bir ağızdan aynı duayı tekrarlayarak, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı, ayrıştırma projelerinin parçalanıp atıldığı, birlik ve beraberliğimizin dost düşman herkese bir kez daha ifade edildiği bir gün olacaktır.  

Nevruz bayramının gerçek anlamını kavrayarak, yeni ve güzel günler için; dostluk, kardeşlik ve barış içinde el ele, gönül gönüle Nevruz ateşinin manevi sıcaklığı etrafında birleşmesi dileklerimle tüm milletimizin Nevruz Bayramını kutuluyorum”   

               İsmail Koncuk

               Genel Başkan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.