Koncuk, O Haberin Çarpıtıldığını Açıkladı

Koncuk, O Haberin Çarpıtıldığını Açıkladı

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bazı basın yayın organlarında yer alan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çankaya Köşkünde düzenlediği toplantıda söylediği sözlerin tabiri caizse cımbızlanarak manşetlere taşınmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıkla

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bazı basın yayın organlarında yer alan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çankaya Köşkünde düzenlediği toplantıda söylediği sözlerin tabiri caizse cımbızlanarak manşetlere taşınmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

“Sayın Başbakan'a hitaben, "%49.5 ile iktidar oldunuz ancak, karşınızda %50.5'luk bir kitle var." şeklinde, söylediğim cümle, cımbızlanarak, manşet yapılmıştır” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, cümlenin tek başına öne çıkarıldığında Türkiye Kamu-Sen’in bir kamplaşmadan yana olduğu algısının çıkacağını belirterek, Konfederasyonumuzun hiçbir dönemde kamplaşmadan yana olmadığının altını çizdi.

Konuşmasının başı ve sonunun dikkate alınmadan böyle bir cümlenin öne çıkarılmasını basın etiğiyle ters düşen bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Koncuk, “Bu ifade tarafımdan bir durum tespiti olarak Sayın Başbakan'a ifade edilmiştir, ancak, bu kamplaşmanın, hukuk devleti ilkesini hayata geçirme, ayrımcılığı ortadan kaldırma konusunda, yeni kurulacak Hükümetin gayreti ile ortadan kaldırılabileceği de, tarafımdan Sayın Başbakan'a söylenmiştir” dedi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede;

“Bazı gazetelerde, 11 Kasım'da Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkünde yapılan toplantıda, benim Sayın Başbakan'a hitaben, "%49.5 ile iktidar oldunuz ancak, karşınızda %50.5'luk bir kitle var." şeklinde, söylediğim cümle, cımbızlanarak, manşet yapılmıştır.

Tek başına öne çıkarıldığında, böyle bir sunum, bizim kamplaşmadan yana olduğumuz anlamına gelecektir ki, Türkiye Kamu Sen hiç bir dönemde, asla kamplaşmadan yana olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Söylediğim diğer cümleler dikkate alınmadan, sadece bu cümlenin öne çıkarılması, habercilik etiği açısından doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, iyi niyetli olarak da değerlendirilemez.

Bu ifade tarafımdan bir durum tespiti olarak Sayın Başbakan'a ifade edilmiştir, ancak, bu kamplaşmanın, hukuk devleti ilkesini hayata geçirme, ayrımcılığı ortadan kaldırma konusunda, yeni kurulacak Hükümetin gayreti ile ortadan kaldırılabileceği de, tarafımdan Sayın Başbakan'a söylenmiştir.

Sayın Başbakan da, zaten, gerek sunuş konuşmasında gerekse konuşmamdan sonra yaptığı açıklamada, hukuk devleti konusuna vurgu yaparak bizleri rahatsız edecek bir ifade kullanmamıştır. Kaldı ki, böylesine cımbızlama yöntemi ile yapılan haberler, son derece olumlu bir havada geçen ve önemli konuların çok rahat ve demokratik ortamda konuşulabildiği bu toplantıya ve bu toplantıyı düzenleyenlere de haksızlık olacaktır.

Bugüne kadar yaşananlar bir çok insanı üzse de yaşanmıştır, esas mesele bundan sonra yaşanacak olanların da aynı mahiyette olmamasını sağlamaktır. Türkiye Kamu Sen olarak, geçmişi asla unutmadan, ancak önümüze bakarak yolumuza devam edeceğiz, değerlendirmelerimiz de, bundan sonra atılan adımlara uygun olacaktır.

Tekrar ediyorum, ülkemizin ve tüm insanlarımızın huzura ihtiyacı vardır, bu huzurun oluşmasına katkı sağlamak hepimizin görevidir. Huzuru sağlamanın tek yolu da, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı, gerçek anlamda demokrasiyi öne çıkarmaktır. Ben bu vesile ile, 11 Kasım'da Sayın Başbakan başkanlığında yapılan ve son derece demokratik bir ortamda geçen toplantı için Sayın Başbakan'a teşekkür ediyor, yeni kurulacak hükümetin bu doğrultuda çalışmalar yapmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.