Koncuk: Öğrenci olsaydım, öğretmenime not vermeyi saygısızlık sayardım

Koncuk: Öğrenci olsaydım, öğretmenime not vermeyi saygısızlık sayardım

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘öğretmenlere performans kriteri getirmek istiyoruz’ açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘öğretmenlere performans kriteri getirmek istiyoruz’ açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan, “Eğitimin en önemli enstrümanı olan öğretmeni, bu kadar zelil ve puana muhtaç duruma düşürerek hedefiniz nedir, beyler? Aklınızı başınıza alın.” dedi. Koncuk, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sayın Yılmaz" Öğretmene, veliler, öğrenciler not verecek." demiş. Bir sendika da Sayın Bakan’a hediye takdim etmiş. Öğretmenler artık bol not versin.

Öğretmen, öğrenciye bol not vermezse ne olur? Vallahi, veli ve öğrencinin vereceği not ile, haliniz nice olur bilinmez. Notlar artık bol kepçe.

Öğrencilik yıllarımda, emeği geçen öğretmenlerimi saygıyla anıyorum. Doğrusu, öğrenci olsaydım, öğretmenime not vermeyi saygısızlık sayardım

Artık, devir ve roller değişiyor. Ayağınızı denk alın!"Bana bir harf öğretenin kölesi olurum." Yerine ne kadar not, o kadar puan devri başlıyor.

Sayın Bakanın açıklamasına daha ciddi eleştiriler yapmak isterdim, ancak bu kadar anlamsız ve faydasız bir projeye ne denilebilir ki? Yazık!

Eğitimin en önemli enstrümanı olan öğretmeni, bu kadar zelil ve puana muhtaç duruma düşürerek hedefiniz nedir, beyler? Aklınızı başınıza alın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum