Koncuk: Öğretmen Açığını Adam Gibi Atamalarla Çözün

Koncuk: Öğretmen Açığını Adam Gibi Atamalarla Çözün

GENEL BAŞKAN, “HÜKÜMET ÖĞRETMEN AÇIĞINI ADAM GİBİ ATAMALARLA ÇÖZMELİDİR”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı değerlendirmede 37 bin atama olarak ilan edilen öğretmen sayısının, söz verildiği gibi 47 bine çıkarılmasını istedi. Koncuk Twitter hesabından şunları kaydetti;  

“Görüştüğüm MEB yetkilileri 41. tercih konusunda mağdur olanlara yönelik bir çalışmaları olduğunu ifade etmişlerdir. Tez zamanda olsun, inşallah.

MEB'in il içi tayin isteyenlere ilçe emri uygulamasını da ciddi ciddi düşünmesinin vakti gelmiştir. Bu talep yıllardır göz ardı edilmektedir.

MEB il içi tayine ilçe emri uygulaması için belli bir uzaklık sınırı getirmelidir. Bu sınır 50 Km geçmeyecek şekilde düzenleme yapılabilir.

50 km sınırında olanlara ise, belli bir yıl şartı konulduktan sonra istediği yer değişikliği hakkı verilmelidir. Bu süre 2 yılı geçmemelidir.

MEB görevini belli bir yıl ile sınırlı olarak yapan öğretmenlerin fedakarlığını görmelidir. MEB de sorumluluklarını yerine getirmelidir.

Zorunlu hizmetini tamamlamış öğretmenler de unutulmamalıdır. Görevini fazlası ile tamamlamış bu öğretmenlerden daha ne beklenmektedir?

Zorunlu çalışma süresini tamamlamış olanlar, yer değiştirmeyi hak etmektedir. Hükümet öğretmen açığını adam gibi atamalarla çözmelidir.

Lüzumsuz bir seçim için 1 milyarı TL'yi gözünü kırpmadan çöpe atanların 47 bin sözlerine rağmen, 37 bin atama inadını anlamak mümkün değil.

İktidar hayaliniz, milyonlarca gencin iş, aş hayalinden daha mı önemli? 417 bin öğretmeni, 430 bin İİBF'liyi, önlisans mezunlarını unuttunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.