Koncuk: Öğretmen Emre Uğur İle Gurur Duydum

Koncuk: Öğretmen Emre Uğur İle Gurur Duydum

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bir köyde öğretmenlik yapan ve adeta mucizeler yaratan öğretmen Emre Uğur ile gurur duyduğunu belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bir köyde öğretmenlik yapan ve adeta mucizeler yaratan öğretmen Emre Uğur ile gurur duyduğunu belirtti.
Koncuk şöyle konuştu: “Benim işim sendikacılık. Beni bu konuma getiren tüm arkadaşlarımızın benden beklentisi, çalışma hayatı ve buna bağlı konularla ilgili kafa yormam, gereken neyse yapmam ile ilgilidir. Tabi ki, milletimizin yaşadığı her türlü milli problem, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini tehdit eden her konu da Türkiye Kamu-Sen'in ilgi alanında olmuştur. Gerek çalışma hayatı, gerekse milli konularda atladığımız, dile getirmediğimiz tek bir konu dahi örnek gösterilemez. 450 bin üyemize verdiğimiz söz bu doğrultudadır. Bana göre, Türkiye’nin en büyük problemi, bazı insanların üstlendiği işi, ikinci ya da üçüncü derecede önemli görmesidir. Kişinin, öğretmense en iyi öğretmen, doktorsa en iyi doktor, sendikacıysa en iyi sendikacı olması, o toplum açısından hayati öneme sahiptir. Bir zamanlar bir tanıdığım vardı, işi önemli değil, işinden çok, ek olarak yaptığı emlakçılık işindeki başarısını anlatır dururdu. Bilirdim ki asıl işindeki başarısızlığını gözden kaçırmak için dikkatleri başka alanlara çekerdi, çünkü asıl işinde ahkâm kesebilecek kadar bir bilgisi ve başarısı yoktu ya da işinin ehli olmadığı için kendini ifade edecek söz bulamazdı. Bu tür sahte emlakçılar her alanda var. Geçenlerde medyada Şanlıurfa'da görev yapan Emre Uğur adlı öğretmenimizin kıt kanaat imkânlarla çok şeyler yaptığını gördüm, üyemiz olmasa da böyle bir insanla gurur duyardım, üyemiz olmasından dolayı tabi ki ayrı bir gurur duydum. Kendisine bir tebrik mektubu da gönderdim. Bu arkadaşımızdan, ben de dahil, her insanın ibret alması gerektiğini düşünüyorum. Emre Uğur istese gününü gün edebilir ya da vasat bir performansla kendini hiç yormazdı. Şanlıurfa’nın bu köyünde imkânlar bu kadar diye bir gerekçe de öne sürebilirdi ama o ve onun gibiler üst düzey sorumluluk sahibi insanlardır, bu anlayıştaki insanlar için zorluklar başarı için bir engel olamaz. Bu vesile ile kendisini bir kere daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Her zaman söylüyorum; insanın adı şerefidir, adımız en büyük hazinemizdir. Adımızı büyütmek ve sahip çıkmak, öncelikle sorumluluğumuza verilmiş olan işi ne olursa olsun en iyi şekilde yapmakla mümkündür. Emre Uğur'un başarısından gurur duydum ve onun başarısının bende yarattığı duyguları sizlerle paylaşmak istedim. Allah herkesi, sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirenlerden eylesin. Mesele, sonuç ne olursa olsun, zoru başarmak için gayret etmek, alınteri dökmektir; kolay işi herkes başarır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.