Koncuk: Ömer Dinçer Hezeyan içerisinde

Koncuk: Ömer Dinçer Hezeyan içerisinde

GENEL BAŞKAN “ÖMER DİNÇER HEZEYAN İÇERİSİNDE” DEDİ.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Cnn Türk’te yayınlanan Bugün programına katılarak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, 66 aylık çocukların okula gönderilmesinden PKK yanlılarının ve laikçilerin rahatsız olduğu şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Koncuk şunları kaydetti: “Sayın Başbakanın ‘66 ay meselesinde gidip rapor alanları evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? Benim evladım gerizekalı diyor’ açıklamasından sonra Sayın Dinçer, ‘Ben de Başbakandan geri kalmayayım’ dedi. Bir Milli Eğitim Bakanının ve bir Başbakanın kendisinden farklı düşünen insanlar için çocuğuna ihanet ediyor demesini ya da onları PKK’lı ilan etmesini anlamakta zorlanıyorum. Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler içerisinde iktidara oy vermiş binlerce insan var. Bunları nereye koyacağız? Kaldı ki ben İsmail Koncuk olarak vatansever bir insanım. Asla PKK’lı değilim. PKK’nın bu ülkenin düşmanı olduğunu söyleyen bir insanım. Muhafazakarım ve milliyetçiyim. O zaman bizim gibi insanları nereye koyacaksınız? Ben Ömer Dinçer’in açıklamasının bir Milli Eğitim Bakanına yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Yapılan eleştiriler karşısında doyurucu cevaplar veremeyen, 4+4+4 eğitim sisteminin başlamasıyla oluşacak problemleri çözemeyen ve Türk mili eğitimini 5-6 yıl sürecek bir kaosun, bulanık suyun içerisine atan Hükümet ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, kendilerini eleştiren insanlara cevabı olmadığı için, onlara büyük bir infial ve hezeyan içinde hakaret ettiklerini düşünüyorum. Çünkü işin içinden çıkamayanlar hakareti ve kavga etme yolunu tercih ederler. Bakan Dinçer sendikaları ideolojik davranmakla suçluyor. Bu, bir Milli Eğitim Bakanının işi olmamalıdır. Sayın Bakan matematik’te bilmiyor. 72 ay yaş grubunda 1 milyon 250 bin öğrencimiz var. 60 ayı da dahil ettiğimizde e-kayıt sistemiyle kayıt edilen öğrenci sayısı 2 milyon 350 bin. Neredeyse iki misli. Geçen yıl bile ilköğretimde çok ciddi bir derslik ihtiyacı vardı. Bakan ‘bizim hiçbir problemimiz yok, üç-beş öğrenci fazla olacak’ diyor. Bugün bir öğretmen arkadaşım ile görüştüm. Kendisi hangi okulda öğretmenlik yapacağını bilmiyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 10 Eylül’de ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenci sayını tam tahmin etsin, kendisini tebrik edeceğim. Önünü göremeyen, ilkokul birinci sınıflara kaç kişinin başlayacağını bilmeyen Bakanlığın bir koordinasyon yapması mümkün mü? Bazı okullarımız ilkokul, ortaokul diye ayrıldı. Bazı illerimizde okullarımız ilkokul, ortaokul şeklinde ayrılamadılar. Çünkü ilkokula kaç öğrencinin kaydolacağını, imam hatip okullarına, bağımsız ortaokullara kaç öğrencinin kaydolacağını bilmiyorlar. Biz böyle bir bilinmezlikle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.”

Türk Eğitim-Sen olarak okula başlama yaşının öne çekilmesine neden karşı çıktığımızı da anlatan Koncuk, “60 aylık çocuklar içinde ilkokul birinci sınıf eğitimini kaldırabilecek seviyede kaç çocuk vardır? Geçen yıl 72 ay olmalarına rağmen 36 bin çocuk okula başlatılmadı. Fiziki gelişmelerini tamamlayamamış öğrenciler varken, bu oran 60-66 aylık öğrenciler içinde çok daha fazla olacaktır. Burada esasında Bakanlık, Hükümetin çıkardığı kanunun ne kadar hatalı olduğunu ispat etti. Biliyorsunuz kanun 60 aylık çocukların okula başlamasını zorunlu kıldı. Ama Bakanlık 60 ay olarak uygulayamadı, buna cesaret edemedi ve okula başlama yaşını 66 aya çıkardı. Bakanlık bu kanunun yanlış çıkarıldığını, genelgesiyle ortaya koydu. Kaldı ki şu anda aynı derslikte 60 aylık, 66 aylık, 84 aylık çocuklar olabilecek. 60 aylık, 66 aylık, 84 aylık öğrencilerin bulunduğu derslikte öğretmenin hangi seviyeden ders anlatacağını bilemeyiz, bunu öğretmen de bilemez. Mesela 60 aylık, 66 aylık, 84 aylık çocukların farklı dersliklerde okumaları temin edilebilirdi. Şu ana kadar böyle bir düzenlemede yapılmadı. Eğitim-öğretimle alakası olmayan bir insan bile 66 aylık çocuk ile 84 aylık çocuk arasında fiziki farklılıklar olduğunu bilir, algı farklılıklarının oluşacağını bilir. Ama Bakanlık bunu reddediyor. Ben burada öğrenci velilerine saygı duyuyorum. Emin olun bir anne-baba, çocuğunu, ona rapor vermesi gereken doktordan daha iyi tanır. Bir anne tuvalet ihtiyacını karşılayamayan çocuğunu hangi cesaretle okula gönderecek? Bunun eğitim bilimiyle alakası yok. Bakan Dinçer, ‘Elbette sorunlar olabilir. Bu sorunları öğretmenler ve sivil toplum örgüleri ile aşacağız’ diyebilse sorun kalmayacak. Ama eleştiri yapan insanları PKK’lı olmakla bir tutan bir Milli Eğitim Bakanını biz nereye koyacağız? Farklı yaş gruplarında, farklı zihni ve bedensel yapıdaki çocukları aynı dersliğe koymaya, öğretmenlere ‘bu çocuklara aynı metodoloji ile öğretin’ demeye kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

Koncuk, Başbakan’ın açıklamasından sonra velilerin endişelerinin arttığını da kaydederek, “Başbakanın bu açıklamasının ardından elbette birçok vatandaş böyle bir rapor alması halinde, önümüzdeki dönemlerde, bu raporun karşısına çıkacağına yönelik endişe duyar. Ben bugün Ankara İl Milli Eğitimi Müdürlüğü’nden bir yetkiliyle görüşme imkanı buldum. Yetkili, Ankara’da bir hastanede 300 kişinin rapor aldığını söyledi. Rapor almak isteyip almayanlar da var. Vatandaşların, Başbakanın açıklamasından sonra böyle bir endişeye kapılması tabidir. Başbakan söylediğinin doğru olduğuna inanıyorsa, Mili Eğitim Bakanını suçlamalıydı. Sayın Başbakanın ‘Çıkardığın genelgeyle niye çocukların gerizekalı olduğu anlamına gelecek rapor istiyorsun’ diye Bakanı uyarması gerekirdi. Başbakan bunu yapacağına, vatandaşı suçluyor” dedi.

Özür grubu tayinlerine de değinen Koncuk, Ömer Dinçer’in öğretmenleri hasım ilan ederek çalışmalarına başladığını ve bu nedenle başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Koncuk şunları kaydetti: “Sayın Dinçer, 2-3 yıldır çocuğundan ayrı öğretmenler var. Sağlık durumundan dolayı tayin isteyemeyen öğretmenler var. Deprem mağduru öğretmenler var. Hiç mi vicdanınız yok? Yönetmelik gereği hak veriyorsunuz, bunun gereğini yapmıyorsunuz. Çocuğunuzdan 3 yıl ayrı kalın. Ondan sonra çıkın konuşun. Ömer Dinçer öğretmenleri hasım ilan ederek çalışmalarına başladı, o nedenle başarılı olma şansı sıfırdır.”

...::: GENEL BAŞKANIN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ :::...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.