Koncuk, Proje Yapan Öğretmenlerle Buluştu

Koncuk, Proje Yapan Öğretmenlerle Buluştu

Ankara Keçiören Hacı Sabancı Ortaokulu, gerçekleştirdiği bir AB Erasmus/Okul Eğitimi Stratejik ortaklık Projesiyle çok önemli ve ilginç bir çalışmaya imza atıyor.

Ankara Keçiören Hacı Sabancı Ortaokulu, gerçekleştirdiği bir AB Erasmus/Okul Eğitimi Stratejik ortaklık Projesiyle çok önemli ve ilginç bir çalışmaya imza atıyor.

 

“ÜÇ KUŞAK KÖPRÜSÜ: ZAMANSIZ OYUN VE OYUNCAKLAR” ismiyle hayata geçirilen çalışmayı yürüten proje ekibi 26 Ekim 2015 Pazartesi günü Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u makamında ziyaret etti. Ziyarete Hacı Sabancı Ortaokulu öğretmenlerinden Proje yürütme kurulu üyeleri ile Kuzey İrlanda, Fransa, Norveç, Romanya, İtalya, Letonya, Bulgaristan’dan gelen temsilciler iştirak ettiler. Ziyarette, çalışma hakkında bilgi veren ve iki yıl süreç ek olan projenin toplum hayatımıza ve çocuklarımızın gelişimine çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Proje Koordinatörü Havva Geylan, “Kuşaklar arası etkileşimi geleneksel oyun ve oyuncaklar vasıtasıyla güçlendirmek, geniş aile bireylerinin hem çocukların gelişimine katkı sağlamalarını hem de büyük anne ve babaların aile ve toplum hayatına daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu projemizi hazırlamış bulunuyoruz.

 

ÜÇ KUŞAK ARASINDA KÖPRÜ KURUYORUZ sloganıyla yola çıktık. İnşallah çalışmamızın nihayetinde proje ekibi olarak bir müfredat önerisi de hazırlayarak, proje amaçlarının gerçekleştirilmesi için eğitim hayatına da yön vermeye çalışacağız. Bu süreçte bize destek olan STK ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk da proje ekibinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Eğitim hizmeti ve öğretmenlik mesleği bir idealizm ruhuyla ifa edilen bir görevdir. İşte bu çalışma da buna dair somut bir örnektir. Meslektaşlarımız görevlerinin ötresinde ulvi bir sorumluluk üstlenerek hem eğitim hayatımıza hem de toplumsal yaşamımıza katma değer sağlayacak bir çalışmaya hiçbir karşılık beklemeksizin emek vermekteler. Böylesi bir emeği omuzlayan meslektaşlarımızın ve üyelerimizin varlığı bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Ayrıca bu derece ehemmiyet arz eden bir projeye ülkemizden bir okulumuzun koordinatörlük yapıyor olması da ayrı bir memnuniyet vesilesidir. Pek tabii ki, eğitim hayatı sadece öğretmen öğrenci ilişkisinden ibaret değildir. Eğitim sürecinin vazgeçilmez etkenleri içerisinde öğrenci ve öğretmenin yanı sıra aile, arkadaş ve sosyal çevre, medya ve yönetim anlayışı gibi değişik unsurlar da vardır. Bu bakımdan çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi sürecinde ebeveynlerin yanı sıra geniş aile bireylerinin de etkin birer unsur olarak katılımını sağlayacak olan bu projeyi çok önemsediğimiz belirtmek isterim. Dilerim proje sürecinin sonucunda ortaya çıkacak fikri çıktılar eğitim sürecinde karar verici olan makamlar tarafından da dikkate alınır, müfredatımızda yer verilir ve amaçların gerçekleştirilmesinde bir süreklilik sağlanır. Bugün sendikamızı ziyaret ederek bizleri bilgilendiren Havva GEYLAN, Ayşe AKALAN, Yasemin ÜNLÜ, Tuğba KARAKURT, Berrin ÜSTOĞLU, Nihal BALÇIK, Nihal BELDEK, Filiz MEYDANİOĞLU’ndan oluşan proje ekibine tekrar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Ziyarette Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan da hazır bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.