Koncuk: Rotasyon Tamamen İptal Edilmeli

Koncuk: Rotasyon Tamamen İptal Edilmeli

GENEL BAŞKAN;“ROTASTON İPTALİ İÇİN DAVA AÇAN ENDER SENDİKALARDANIZ”

MEB atama ve yer değiştirme yönetmeliği değişti. Rotasyon uygulamasının 12 yıldan 15 yıla çıktığını ancak bu uygulamanın öğretmenlere hiçbir fayda getirmeyeceğini ve iptalini istediklerini belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail  Koncuk Twitter hesabından  şunları kaydetti;
“Rotasyon ertelenmiyor, ancak süre 12 yıldan 15 yıla çıkıyor. Yıl artırılarak rotasyona uğrayacakların sayısı azaltılıyor. İptalini dilerdim.
Rotasyonu destekleyenler olduğunu biliyorum ancak rotasyona hiç inanmadım, kime yapılırsa yapılsın, kim ne derse desin faydasına hiç inanmadım.
Faydasına inanmadığımız rotasyonun iptali için bildiğiniz gibi iptal Davası da açan ender sendikalardanız. Birileri gibi sözde karşı olmadık.
MEB süreyi 15 yıla çıkarsa da, geri adım atmadı, birilerinin söylediği gibi ciddiyetini kaybetmedi! Ciddi ciddi rotasyonun arkasında durdu.
İptal davamız nasıl sonuçlanır, bilinmez. Ancak MEB'e şu uyarıyı yapmak lazım, dönüştürülen okullara uygularsanız hukuki problemler yaşarsınız.
İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış, yeni bir yapı oluşmuştur. Yargı bu yeni durumu göz önüne alarak iptal edebilir.
Dolayısıyla MEB yaşanabilecek kaosu şimdiden hesap etmeli ve dönüştürülen tüm okulların öğretmenlerini rotasyon kapsamı dışında tutmalıdır.”

İlgili yönetmelik için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum