Koncuk: Sıra 3 Yıl Şartında

Koncuk: Sıra 3 Yıl Şartında

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan 3 yıl şartına ilişkin açıklama.

Bilindiği gibi, Başbakanlık tarafından düzenlenen mevzuat bahane edilerek, kamu çalışanlarının eş durumu özrü atama ve yer değiştirmelerinde 3 yıl kesintisiz sigorta şartı bulunmaktadır. Bu sürenin 2 yıl olarak düzenlemesine yönelik çalışmalar yapılmakta. 

Ancak esas sorun, süre ile ilgili olmakla birlikte, bu sürenin "Kesintisiz" olmasıdır. 

Konu hakkında özellikle Çalışma Bakanlığı ve MEB çevrelerinde önemli girişimlerde bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkaenı İsmail Koncuk, 3 yıl şartına ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 Yıl şartının bir an evvel kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

İşte o açıklama: 

Sıra 3 yıl şartında.Ucube Çerçeve Yönetmeliği çıkaranlar aile birliğine saygısı olmayanlardır.Aile birliğine saygısı olmayanlar utanmalıdır.

3 yıl sigorta Şartı ile ilgili son iki yılda kesintili 360 gün sigorta talebimiz Başbakanlığa gitmiştir.Bir an önce düzenlenmesini diliyorum.

3 yıl Şartı ile ilgili bir talebimiz de tayin istenilen yerde ifadesinin kaldırılmasıydı.MEB'in de talebimizi desteklediği bilgisi gelmiştir.

3 yıl kesintisiz sigorta şartının kabul edilmez olduğunu defalarca ifade etmiştik.Umarım tüm memurları ilgilendiren ucubeYönetmelik değişir.

3 yıl Şartı konusunda Başbakanlığa, Başbakanlık Müsteşarlığı'na, Bimer'e mesaj atmaya devam ediniz.Biz  bize düşeni yaptık.

 

www.turkiyeegitim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.