Koncuk, Tekin'i yalanladı

Koncuk, Tekin'i yalanladı

Genel Başkan İsmail Koncuk, öğretmenlere rotasyon konusu ile ilgili MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in açıklamalarını twitter hesabından değerlendirdi.

Koncuk şunları kaydetti: “MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin rotasyon konusunda aşağıdaki açıklamayı yapmıştır: ‘Öğretmene rotasyona gelince bu konuda da daha önce sendikalar ve diğer paydaşlarımızla yaptığımız ortak çalışmalar doğrultusunda il içinde ve 10 ya da 12 yıl için planlanması düşünülmektedir.’ Sayın Müsteşarla, Türk Eğitim Sen olarak bizim rotasyon konusunda bir anlaşmamız bulunmamaktadır. Sayın Müsteşarın, rotasyonun il içinde10-12 yıl olsun, diye anlaştığı veya konuştuğu sendikalar kimlerdir? Bu konunun açıklanması kamuoyunun doğru bilgilenmesi bakımından önemlidir. Türk Eğitim Sen olarak bizim idareci rotasyonunun süresi konusunda teklifimiz olmuş ama öğretmen rotasyonunun süresi konusunda hiçbir teklifimiz olmamıştır. İdareci konusunda da rotasyona karşı olmamıza rağmen, hiç olmazsa daha uzun sürelerde olmasını daha önce tavsiye etmiştik, ancak her fırsatta rotasyonun her çeşidine karşı olduğumuzu açıklamıştık.”

    Koncuk il dışı yer değiştirme hakkının da tekrar verilmesini isteyerek, “İl dışı yer değiştirme hakkı tekrar verilmelidir. Ağustos ayında yapılacak atamalar öncelikle zorunlu bölgelere yapılmalı ve eş zamanlı il dışı yer değiştirme 2. kez ama bu defa adam gibi yapılmalıdır. Kontenjanları kapalı tutarak yapılan, aldatmaca yer değiştirmeye hayır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum