Koncuk: Toplu Sözleşmenin Hayırlı Sonuçlar Doğurmasını Diliyorum

Koncuk: Toplu Sözleşmenin Hayırlı Sonuçlar Doğurmasını Diliyorum

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos Salı günü başlayacak olan Toplu Sözleşme öncesi sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos Salı günü başlayacak olan Toplu Sözleşme öncesi sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. 

“Bu görüşmeler memur ve emeklilerimiz için son derece önemli” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Memur ve emeklilerimiz son derece kıt imkanlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesimdir. Onlar devlet dediğimiz kavramı somutlaştıranlardır” dedi.

“TİS'i bağıtlamaya Yetkili Konfederasyon başkanı ile, yetkili Bakan kanun gereği yetkilidir. Herkes karşı çıksa bu iki kişi imzalasa iş biter” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu sebeple TİS sonuçlarından yetkili olmayan sendikaları da sorumlu tutanlar olmaktadır” dedi. 

“Kanun bizlere de üye olarak görüşlerimizi ifade hakkı vermiştir ve bu hakkı bugüne kadar memurlarımız için en iyi şekilde kullandık” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Umarım TİS memur ve emeklilerimiz için hayırlı olur. Bazı şahıslar da lüzumsuz işleri ve bencilliği bıraksın, feraset sahibi olsun inşallah” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde; 

“2018-2019 yılları için Toplu Sözleşme 1Ağustos Salı günü saat 14:00'da başlıyor. Bu görüşmeler memur ve emeklilerimiz için son derece önemli. 

Memur ve emeklilerimiz son derece kıt imkanlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesimdir. Onlar devlet dediğimiz kavramı somutlaştıranlardır. 

Bilmemiz gerekir ki, bu Toplu Sözleşmede de memurları Memur Sen 13 üye, Türkiye Kamu Sen 1, KESK 1 üyeyle temsil edecektir. Hayırlı işler. 

TİS'i bağıtlamaya Yetkili Konfederasyon başkanı ile, yetkili Bakan kanun gereği yetkilidir. Herkes karşı çıksa bu iki kişi imzalasa iş biter. 

Hizmet kollarında yetkili olan sendika ve bakan imzalar. Hakem kuruluna itiraz yetkisi de sadece yetkili konfederasyon ve sendikalara aittir. 

Yetkili Konfederasyonun masadan kalkması halinde ise 2. büyük Konfederasyon ve sendikalar Toplu Sözleşmeyi bağıtlama hakkına sahiptir. 

Bunları bir çok kamu çalışanı bilmemektedir, bu sebeple TİS sonuçlarından yetkili olmayan sendikaları da sorumlu tutanlar olmaktadır. 

Tabi ki, Kanun bizlere de üye olarak görüşlerimizi ifade hakkı vermiştir ve bu hakkı bugüne kadar memurlarımız için en iyi şekilde kullandık. 

Bilinmelidir ki, TİS, sadece yetkili olmak ve masayla sınırlı değildir. Masa dışındaki her türlü  tepkinin gücü TİS'in önemli bir parçasıdır. 

Umarım TİS memur ve emeklilerimiz için hayırlı olur. Bazı şahıslar da lüzumsuz işleri ve bencilliği bıraksın, feraset sahibi olsun inşallah” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.