Koncuk: Türk Demokrasisinin Acı Kaybı

Koncuk: Türk Demokrasisinin Acı Kaybı

9. Cumhurbaşkanı sayın Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un yayınladığı baş sağlığı mesajıdır.

9. Cumhurbaşkanı sayın Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un yayınladığı baş sağlığı mesajıdır.

Türk Demokrasi tarihinin önemli şahsiyetlerinden 9. Cumhurbaşkanı sayın Süleyman Demirel’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.

İçinde bulunduğumuz siyasi ortamlara, gerginliklere, kutuplaşmalara, ötekileştirmelere baktığımızda, Süleyman Demirel’in sahip olduğu hoşgörü, sevgi, bütünleştirme gibi kavramların ülkemiz için ne denli hayati olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Demirel, siyasi hayatımıza kattığı esprili yaklaşımı, keskin zekası, geniş hafızası ve altına imza attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük yatırımları ile daima hatırlanacaktır.

Askeri darbelerden en çok zarar gören siyasilerden birsi olmasına rağmen, bu mağduriyetin arkasına saklanmadan verdiği mücadele, Cumhurbaşkanlığı döneminde ortaya koyduğu devlet adamı kimliği ve olaylara karşı gösterdiği milli duruşu ile bugünün siyasetçilerine örnek olacak bir kişiliği kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Türk siyasi ve demokrasi tarihine damga vuran, içte ve dışta tüm kesimlerin takdirini kazanmış olan 9. Cumhurbaşkanımıza yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum.

         

              İsmail Koncuk

             Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.