Koncuk ve Yalçın'dan MEB'e Alan Değişikliği Tepkisi

Koncuk ve Yalçın'dan MEB'e Alan Değişikliği Tepkisi

MEB tarafından 15 Aralık 2017 tarihinde yapılan Alan değişikliği konulu açıklamasına tepkiler sürüyor. En sert tepkiyi 2 büyük sendikanın Genel Başkanları gösterdi.

MEB tarafından 15 Aralık 2017 tarihinde yapılan Alan değişikliği konulu açıklamasına tepkiler sürüyor. En sert tepkiyi 2 büyük sendikanın Genel Başkanları gösterdi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklama:

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in alan değişikliğini çok sınırlı tutmasına tepki gösterdi. MEB’in bir sistem getirmezse alan değişikliği talebinin içinden çıkılmaz hale geleceğini söyleyen Koncuk, bu sınırlamaya ataması yapılmayan öğretmenlerin gerekçe gösterilmesini de eleştirdi. Koncuk, “O halde adam gibi bir öğretmen atamasını Şubat 2018'de yapın da görelim. Mesela 50 bin. Var mısınız, yoksa bu sadece arkasına sığındığınız gerekçe mi?” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Böyle kısır bir alan değişikliği olmaz. Bu yazıyı yazanlar ne anlamamız gerektiğini de açıklasınlar. MEB bir sistem getirmezse alan değişikliği talebi içinden çıkılmaz hale gelecektir. MEB bir çıkış bulmak yerine bir sürü gerekçe sıralamış, problemin devamına karar vermiştir. Yazık.

MEB alan değişikliğine güzel bir gerekçe bulmuş. Diyor ki ataması yapılmayan 412 bin öğretmen, 700 bin öğrenci bulunmaktadır. Amenna, o halde adam gibi bir öğretmen atamasını Şubat 2018'de yapın da görelim. Mesela 50 bin. Var mısınız, yoksa bu sadece arkasına sığındığınız gerekçe mi?

Her alanda yapılacak bir alan değişikliği, bırakılan alanda bir öğretmen ihtiyacı yaratmak olacaktır. O halde ataması yapılmayan öğretmenlerin arkasına saklanmak hiç de akılcı bir gerekçe değildir. Bunu ancak işin gerçek yüzünü bilmeyenler yer. Bilenler de bilir. Bari aldatmayın!”

Genel Başkan Ali Yalçın tarafından yapılan açıklama:

Her KİK toplantısında gündeme aldığımız ve karara dönüştürdüğümüz "Alan Değişikliği" talebimiz konusunda atılan adım,adım bile olmaktan uzak.

"Alan Değişikliği" konusu KİK 'te tekrar tekrar gündemimizde olacaktır. Bakanlık,yol yakınken,işin başındayken beklentiyi karşılamalıdır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum