Koncuk: Yargı Reformu MEB'den Başlasın!

Koncuk: Yargı Reformu MEB'den Başlasın!

MEB'de yargı kararlarının uygulanmaması sorunu devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan'a çağrıda bulundu.

MEB'de yargı kararlarının uygulanmaması sorunu devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Davutoğlu'na çağrıda bulundu. Mahkeme kararlarının bir an evvel uygulanmasını talep etti. 

Bilindiği gibi MEB, uzun süredir özellikle Yönetici Görevlendirmeleri konusunda Makeme kararlarını uygulama noktasında işi yokuşa sürmekteydi. Ayrıca Danıştayın kararlarını uygulamada pasif davranan MEB, binlerce eğitim çalışanı ile bu noktada karşı karşıya gelmekteydi.

Eğitimcilerle bir türlü barışamayan MEB, yıllardır on binlerce çalışanı ile davalı durumda. Dava konularında Uzman Öğretmenlik / Kariyer Basamakları, Şube Müdürlüğü Atamaları ve Yönetici Görevlendirmelerinde yaşanan usulsüz işlemler başı çekmekte.  

1 Kasım seçimleri ardından bir yandan yeni hükümet kurma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yeni hükümetin hükümet programı konuşulmaya başlandı. Konuşulan program içinde dile getirilen "Yargı Reformu" kapsamında Genel Başkan İsmail Koncuk da devreye girdi.

Genel Başkan Koncuk sosyal medya hesabından yargı reformunun MEB ve diğer bakanlıklarda bekleyen yargı kararlarının uygulanması ile başlaması gerektiğini ifade etti. İşte o açıklama;

"Yargı reformu yapacağını söyleyen Sy Başbakana söylüyorum, önce MEB ve diğer bakanlıklarda uygulanmayan yargı kararlarını uygulatın."

Koncuk bir uyarı da mahkeme kararlarını uygulamayan yöneticilere yaptı. Koncuk yaptığı açıklamada: "Yargı kararları uygulanmazsa, yakında isim isim uygulamayan bürokratlarıve il müdürlerini tek tek ifşa edeceğiz.Bizden söylemesi." dedi. 

Teoman yalçın / www.turkiyeegitim.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum