Koncuk:Azerbaycan'da Sendika Genel Kuruluna Katıldı

Koncuk:Azerbaycan'da Sendika Genel Kuruluna Katıldı

UAESEB, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ile birlikte UAESEB’in üyesi olan Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı

UAESEB, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ile birlikte UAESEB’in üyesi olan Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı 17’inci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Bakü’de yapılan Genel Kurul’da Genel Başkan Settar Mehbaliyev yeniden başkan seçildi.

Genel Kurul’da bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk şunları söyledi: “Ha Ankara’da olmuşuz ha Bakü’de. Bizim için değişen bir şey yok. Aynı düşünen, aynı hisseden, aynı dili konuşan insanlarla birlikte olduğum için kendimi gerçekten evimde gibi hissediyorum. Bizim için Bakü Ankara, Ankara’da Bakü demektir. Settar Mehbaliyev’in de başarılarını, tecrübelerini biliyorum. Settar Bey tecrübelerini hem siyaset adamı hem de sendika başkanı olarak kullanıyor. Bunu bir avantaj olarak görüyorum, eğitim çalışanlarının haklarını almak anlamında da önemli olduğunu düşünüyorum.”

Öğretmenler, akademisyenler ekonomik ve sosyal yönden ne kadar iyi durumda olursa, o toplumun geleceği ile ilgili umutlarımız da fazla olacaktır. Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakını birlik ve beraberlik içinde daha ileriye taşımak, çok daha etkili bir sendika haline getirmek, Azerbaycan’daki eğitim çalışanlarının geleceği bakımından önemlidir. Bu noktada başta Settar başkanım olmak üzere sendikada görev alan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah yollarını bahtlarını açık etsin.

Azerbaycan için güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Çünkü eğitimde mesafe alan ülkelerin mutlaka geleceği de iyi olacaktır. Büyük Atatürk, ‘Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır.’ diyor. Toplumun kalkınmasının temel şartı iyi öğretmenlere sahip olmaktır. Eğitim, eğitim, eğitim, bunun başka yolu yoktur. Azerbaycan bunu başarabilecek tecrübeli, bilgili öğretmenlere sahiptir. Azerbaycan ile ilgili geleceğe yönelik bir kaygımız söz konusu değildir. Bakü de muhteşem bir şehirdir. Tüm bunlarla gurur duyuyorum. Azerbaycan Türklerinin mutlu ve huzurlu olmasını Türkiye’deki insanların mutlu ve huzurlu olması kadar önemli görüyorum. Güler yüzler görünce benimde yüzüm ve gönlüm gülüyor. Yüzünüz hep gülsün. Yaşasın Azerbaycan.

Aynı zamanda, başkanlığını Türk Eğitim Sen'in yaptığı, Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğimizin kurucu üyesi olan ve kuruluşunda büyük emekleri bulunan kıymetli dostum, Genel Başkan Settar Mehbaliyev’in tekrar genel başkanlığa ittifakla seçilmesinden büyük memnuniyet duyduk.

Eminim ki, ‘Bir millet, iki devlet’ şuuru, başta eğitim olmak üzere her alana hızla sirayet edecektir. Genel kurulun Azerbeycan'a, tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, yeniden seçilen Settar Mehbaliyev, Genel Başkan Yardımcıları Himmet Magiyev ve Mirza Jaferzade’ye başarılar diliyorum.”3541081

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.