Koncuk:“Bu kadar parçalı bulutlu çalışma hayatı kimin eseri?”

Koncuk:“Bu kadar parçalı bulutlu çalışma hayatı kimin eseri?”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatındaki aksaklıkları değerlendirerek, “Çalışma hayatının bu kadar bölündüğü bir dönem hatırlamıyorum.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatındaki aksaklıkları değerlendirerek, “Çalışma hayatının bu kadar bölündüğü bir dönem hatırlamıyorum. Aynı işi yapan insanlar 4-A, 4-B, 4-C, 5393 sayılı kanun vb. farklı statülerde çalışıyor. Bu Allah'tan reva mıdır?” diye sordu. 

“Bu kadar parçalı bulutlu çalışma hayatı kimin eseri?” diye soran Genel Başkan Koncuk, “Taşeronu da 4-E'li yaparsınız, alfabeden, çalışma hayatına hediye ederek bir harf daha eksiltmiş olursunuz” dedi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk

"Çalışma hayatının bu kadar bölündüğü bir dönem hatırlamıyorum. Aynı işi yapan insanlar 4-A, 4-B, 4-C, 5393 sayılı kanun vb. farklı statülerde çalışıyor. Bu Allah'tan reva mıdır? 

Düşünebiliyor musunuz? Aynı özelliklerde olan arkadaşınızın maaş sistemi sizden farklı? Biri eş ve diğer özürleri sebebiyle tayin istiyor, diğeri  özenerek seyrediyor. Bunun adı kamu yönetimi değildir. 

4-C’lilere Toplu Sözleşme hükmüne rağmen kadro verilmedi, 2017 Toplu Sözleşme metninde adı bile geçmedi.2011 yılında kaldırttığımız 4 B adeta hortladı. İnsanlar küskün, kırgın ama çalışmak zorundalar. 

Şimdi 657'yi tartışıyoruz. Bırakın 657'yi bu kadar parçalı bulutlu çalışma hayatı kimin eseri. Şimdi taşeronu da 4-E'li yaparsınız, alfabeden, çalışma hayatına hediye ederek bir harf daha eksiltmiş olursunuz. 

Çalışma hayatı ve bu alanda çalışanların huzur ve mutluluğu ülke için hayati öneme haizdir. Bunu düşünemeyenler, kamu yönetimini ancak bataklığa çevirir. Bundan da ülkenin hiç bir yararı olmaz. 

Çalışma hayatında tek istihdam türü olmalı, çalışanların özlük hakları da tek hukuki düzenlemeyle sağlanmalıdır. Gerisi hukuki karmaşa, insana saygısızlıktır. İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.