Koncuk'dan Bakan Yılmaz'a Çağrı: Mülakatın Kaldırılacağı Resmen Açıklanmalı

Koncuk'dan Bakan Yılmaz'a Çağrı: Mülakatın Kaldırılacağı Resmen Açıklanmalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen alımlarında mülakatın kaldırılacağına yönelik haberlere atıfta bulunarak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen alımlarında mülakatın kaldırılacağına yönelik haberlere atıfta bulunarak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Koncuk, “Biz Türk Eğitim Sen olarak yanlıştan dönmenin büyük bir erdem olduğunu tekrar vurguluyor ve Sayın İsmet Yılmaz'dan iptal açıklaması bekliyoruz” dedi.

Koncuk şunları kaydetti: “Mülakatın kaldırılacağı bilgisini dedikodulardan değil, bizzat Sayın İsmet Yılmaz'ın açıklamalarından öğrenmek istiyoruz. Sürüncemede kalmasın. 

Mülakat gerçek anlamda can yakmakta, büyük haksızlıklara sebep olmaktadır. Bu konu kamuoyunda yeteri kadar tartışılmıştır, şimdi sonuç zamanı. 

Sayın Yılmaz hem öğretmen seçme usulü bakımından hem de siyaseten tepki çeken mülakatın sosyal ve siyasi maliyetini iyi hesap etmelidir. 

Biz Türk Eğitim Sen olarak yanlıştan dönmenin büyük bir erdem olduğunu tekrar vurguluyor ve Sayın İsmet Yılmaz'dan iptal açıklaması bekliyoruz. 

Biliyoruz ki Sayın Bakan da en az bizim kadar mülakatın yanlış olduğunu görmüştür.Mülakat hem öğretmen hem de yönetici atamada çöpe atılmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.