Koncuk'tan Ali Yalçın'a Cevap!

Koncuk'tan Ali Yalçın'a Cevap!

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK’tan EBS BAŞKANI ALİ YALÇIN’A DERS NİTELİĞİNDE CEVAP

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK’tan EBS BAŞKANI ALİ YALÇIN’A DERS NİTELİĞİNDE CEVAP

 

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in yeni Genel Başkanı Ali Yalçın beni, kendisine çamur atmakla suçlamış.18 Nisan 2015 tarihinde, CNN TÜRK’te bir programda, Eğitim Bir Sen’in,  rotasyon verimliliği artıracaktır, cümlesini söylemesini kınamıştım.http://turkegitimsen.org.tr/video_goster.php?video_id=1442

 

EBS’nİn yeni başkanı Sy. Ali Yalçın, kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını, haberin cımbızlanarak yapıldığını ifade ederek, bizi, kendisine çamur atmakla suçlamaktadır. Bahse konu haber, 17.03.2015 tarihli 'Haber Türk' TV’nin haberidir. Bu haberde, benim ve Ali Yalçın’ın rotasyon konusundaki görüşleri yansıtılmıştır. Ben, haberde, rotasyona açıkça, net cümlelerle karşı çıkıp, öğretmen verimliliğini artırmasının mümkün olmadığını söyledim. Sy. Ali Yalçın ise, açıkça, Rotasyonun öğretmen verimliliğini artıracağını, tebdili havada ferahlık olduğunu, rotasyon konusundaki çalışmaların kıymetli olduğunu söylemektedir.http://turkegitimsen.org.tr/basin_video_goster.php?id=6866

 

Beni, kendisine çamur açmakla suçlayan, Sy. Ali Yalçın’a soruyorum, bu haberi ben yapmadım, Habertürk televizyonu yaptı.Bizler de haliyle, haberdeki açıklamalarından hareketle, değerlendirme yaptık.Şayet, birileri, konuşmanı, söylediğin gibi cımbızladı ise, bunu yapan Habertürk’tür. Peki, siz, bu haber kanalının, 17.03.2015 tarihli haberine yönelik, bir açıklama yaptınız mı? Bu görüşler bize ait değildir, doğrusu şudur, diye itiraz ettiniz mi? Kaldı ki, linkini aşağıda vereceğim görüntülerde, yukardaki cümleleri, gayet net bir şekilde söylediğin görülmektedir. Ben böyle demek istemedim, diyorsanız, size tavsiyem, düşüncelerinizi, doğru dürüst anlatmayı öğrenmeniz ve kimseyi de çamur atmakla itham etmemenizdir.

 

Bugün, 20 Nisan’da,  beni davet eden, Habertürk kanalı yetkilileri ve haber spikeri, Eğitim Bir Sen Başkanını da, davet ettiklerini, ama katılmayacağınızı ilettiğinizi söyledi. Madem yanlış anlaşıldınız, madem size, ben çamur attım, 20 Nisan tarihli programdan kaçmak yerine, gelip, cevabınızı yüzümüze karşı söyleseydiniz.

 

Kaldı ki, sizden önceki, Eğitim Bir Sen Genel Başkan vekili, Sayın Ahmet Özer’in de, Rotasyonun öğretmen verimliliğini artıracağına, dair, yayınlanmış görüşleri vardır. Eğitim Bir Sen Ve Memur Sen’in, yeni başkanı, Ali Yalçın bey, size tavsiyem, görüşlerinizi sağlam bir şekilde oluşturarak, seslendirmenizdir.

Enteresandır, önce, Sayın Ahmet Özer, sonra, siz, açıkça, Rotasyon öğretmen verimliliğini artıracaktır, derken, sizin bazı şube başkanlarınız rotasyonun yanlış olduğunu açıklamışlardır. Eğitim Bir Sen Genel Merkezinin, daha önceki yıllarda yapmış olduğu açıklamada, rotasyonun kavimler göçü olduğunu, karşı olduklarını söylediğini de hatırlıyorum.

 

Biz kimseye çamur atmayız, iftira ve yalana asla sığınmayız ama bir sendika, öğretmenleri çok yakından ilgilendiren, rotasyon gibi, önemli bir konuda, tutarsız açıklamalar yapmamalıdır. Genel merkezi başka, şube başkanları başka görüşler yayınlamamalıdır.Yaparsanız, bunları belgeleri ile yüzünüze vururuz.  Hem, bu hataları yapıp, hem de, bize çamur atılıyor, diyebilme hakkınız olamaz. Derseniz, komik oluşunuz, itibar kaybedersiniz.

 

Türk Eğitim Sen, kim savunursa savunsun, rotasyon uygulamasına, hem öğretmenler hem de idareciler bakımından karşıdır. Yıllardır, bu görüşümüzü seslendirdik, kimse, bugün çıkıp, Türk Eğitim Sen, rotasyonu savunuyor diyemez.Biz, ne bölgesel ne de konjonkturel açıklamalar yaparız, ne de böyle bir yaklaşımı ahlaki görürüz.

 

Yeni başkan, Sy. Ali Yalçın, “Boğaz dokuz boğumdur, söz çıkana kadar sizin esiriniz, çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz.”           demiş atalarımız.Görüldüğü üzere, kimsenin size çamur attığı yok, söyleyen de sizsiniz, inkar eden de sizsiniz. Bir kararda olun, Sayın Ali Yalçın, daha yenisin, öğrenecek çok zamanın, alacak çok dersin olacaktır. İnşallah, bu yaşananlardan bir ders çıkarır, konuştuklarına, bundan sonra, çok daha dikkat edersin. Bu, ilk dersin olsun.

 

İsmail KONCUK

 

Genel Başkan

 

17.03.2015 tarihli Habertürk TV’nin haber linki:

http://turkegitimsen.org.tr/basin_video_goster.php?id=6866

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.