Koncuk'tan Atanamayan Öğretmenlere Destek

Koncuk'tan Atanamayan Öğretmenlere Destek

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ataması yapılmayan öğretmenlerin Sıhhıye Abdi İpekçi Parkında yaptığı eyleme katılarak destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ataması yapılmayan öğretmenlerin Sıhhıye Abdi İpekçi Parkında yaptığı eyleme katılarak destek verdi. Eylemde bir konuşma yapan Koncuk, ataması yapılmayan genç öğretmenlerin günlerdir Ankara’da seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti; “ Genç meslektaşlarımız, bazen oturma eylemi bazen de basın açıklamaları yapıyorlar. Aylardır türlü zorluklarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar; ceplerinde para yok, yatacak yerleri ve imkânları yok. Onlar sadece bir şey istiyorlar; öğretmen atamasının yapılmasını.” dedi.

         350 bin memleket evladının atanmama sebebini anlamak mümkün değil!

Siyasal iktidarın kendi beceriksizliklerinin söylenmesini istemediğini belirten Koncuk;  “ MEB’ in bugün 80 bin ücretli öğretmenle eğitim- öğretim faaliyetini yapmaya çalıştığını düşündüğümüzde, 350 bin memleket evladının atanmama sebebini anlamak mümkün değil! Gençlerimiz bugün burada 12.00 itibari ile bir oturma eylemi başlatacaklardı fakat buna dahi izin vermiyorlar. Bu arkadaşlarımız  bölücülük yapmayacaklar, siyasi bir faaliyet derdinde de değiller. Bu arkadaşlarımızın bir tek talebi var; yaşama talebi, aş talebi, iş talebi; ama maalesef Türkiye’de hukuk, insan hakları öylesine yerlerde sürünüyor ki, AKP iktidarı aş isteyen insanların, iş isteyen gençlerin, pastadan payını isteyen evlatlarımızın yaptıkları eylemlere dahi tahammül göstermiyor. Bu siyasi iktidar, kendi beceriksizliklerinin söylenmesini dahi asla istemiyor. Bu siyasi anlayış alkış ve övgü istiyor. Övelim, alkışlayalım ama memlekette 350 bin evladımız öğretmen olmak isterken bu beceriksizliğinizi  müsaade edin de söyleyelim. Ülkede 5 milyon genç işsiz gezerken, sizin de gelir dağılımı adaletini sağlamadığınızı müsaade edin de söyleyelim, Eğer bunları dahi söylememize, bu gençlerin dertlerine dahi anlatmasına izin verilmez bir hale gelmişse yarınlarda ülkede nelerle karşılaşabileceğimizin hepimizin sorgulaması lazım. Ben AKP iktidarının bu davranışlarını,anlayışını kınıyorum.

Sokağa terk ederek, umutsuzluğa terk ederek ancak bu gençlerimizin yok oluşuna zemin hazırlamış olursunuz.

12 yıldır ataması yapılmayan öğretmen sayısını 70 binden 350 bine çıkarmak memleket yönetmek değildir. Adil gelir dağılımını sağlayamamak devlet yönetmek değildir. Sokağa terk ederek, umutsuzluğa terk ederek ancak bu gençlerimizin yok oluşuna zemin hazırlamış olursunuz. Onun için ben bu zihniyeti, bu anlayışı kınıyorum ve bundan sonra da bu siyasal iktidarın, iş konusunda, aş konusunda, işsizliği çözme konusunda vereceği hiçbir söze güvenmediğimizi gençler adına ilan ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

                ...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::...
 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.