Koncuk'tan Bakan Çelik'e 4-C Cevabı

Koncuk'tan Bakan Çelik'e 4-C Cevabı

KONCUK'TAN BAKAN ÇELİK'E 4/C CEVABI

Katıldığı bir canlı yayında 4-C'liler ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "4-C statüsünde çalışanlarla ilgili bir çalışmamız var. Emekli oluncaya kadar iş sorunu yaşamayacağı bir duruma getireceğiz. Yeni bir adımın atılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

KONCUK: 4/C’Lİ PERSONELE BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAYIN

Bakan Faruk Çelik’in bu açıklamasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 bin civarında 4-C linin feryadını ısrarla duymak istemeyen ve kadro taleplerine kulak tıkayan siyasi iktidar ve Bakan Faruk Çelik’in bu açıklamasının yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde  4-C’lileri bir kez daha umutlandırmaya yönelik bir mesaj olduğu gayet açıktır “ dedi. Koncuk, “Birçok toplantı ve görüşmede 4-C’lilerin kadroya geçmesini istediğini söyleyen Bakan Faruk Çelik, diğer Bakanları işaret ederek onların çekinceler sunduklarını ifade etmiştir.

Daha düne kadar Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen torba yasa görüşmelerinde MHP Milletvekillerince verilen 4-C’lilerin kadroya geçirilmesi önergesinin AKP’li vekillerce reddedildiğini hepimiz biliyoruz.

Bugün ekranlara çıkarak yaptıkları bir çalışmayla 4-C’lilerin emekli oluncaya kadar iş güvencesi sorunu yaşamayacağını açıklayan sayın Bakan, 4-C’li çalışanların iş güvencesi sorununun ancak kadro verilerek ortadan kaldırılacağını en iyi bilen isimdir.

Ben yaptım oldu anlayışı ile hazırlanan ve dayatılan yasaların bugüne kadar yarattığı sorunlar ortadayken, 4-C’li personel için yapılan bir çalışmanın neden sendikalarla müzakere edilmediğini bir kez daha sormak isterim?

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi 23 bin 4-C’liye bir umut dağıtarak onları bir kez daha hayal kırıklığına uğratmaya kimsenin hakkı yoktur. 4-C meselesi Türkiye için bir ayıptır ve bu ayıp sadece onlara verilecek kadro ile düzeltilebilir.

Türkiye Kamu-Sen olarak her platformda 4-C’li personelin hakları için bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha ifade ediyor, farklı düzenlemelerle değil, ancak kadro tahsisiyle bu sorunun çözümünün sağlanacağını kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.