KONCUK'TAN, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ MESAJI

KONCUK'TAN, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ MESAJI

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Çanakkale zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajdır.

"İnsanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarından birine sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı büyük Çanakkale Zaferi’nin 97. yılını yaşıyoruz. Yakın coğrafyamızda yaşananlara baktığımızda, işgal, soykırım ve zulümleri gördüğümüzde; ecdadımızın kanları, canları pahasına koruduğu vatanımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün değerini bir kez daha anlıyor ve böyle yüce bir ecdadın evlatları olmaktan gurur duyuyoruz.

 

İnsanlığın anlamakta güçlük çektiği bir cesaret ve kahramanlık örneği göstererek, savaşmayı değil ölmeyi tercih ederken en ufak bir tereddüt dahi göstermeden, şehadete koşan atalarımıza, yalnızca Türk Milleti değil; tüm insanlık minnet borçludur.

 

97 yıl önce, dünyanın dört bir yanından gelen emperyalist Haçlı ordusuna karşı duruşumuz ve onları tüm imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen geldikleri gibi gönderişimiz, bugünün düşmanlarına tarihimizden alınacak ibret dolu bir ders ve bizlere umut kaynağı olmaktadır.

 

Bugün milletimizi bölmek isteyenlere, topraklarımızda gözleri olanlara Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız olmasa bile onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz. Buna inanmayanlar için Çanakkale, bir abide gibi tarihin şanlı sayfalarında parlamaktadır.

 

Devletimize, milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıların, milli değerlerimize edilen hakaretlerin prim yaptığı, makbul sayıldığı bu günlerde; değerlerimize sahip çıkmak, vatan müdafaası derecesinde, hayati önem kazanmıştır. Değerlerimiz bir bir elimizden alınmaya çalışılır, bayramlarımız kaldırılmak istenir, geleneklerimiz yozlaştırılırken; hiç unutmamak zorunda olduğumuz tarihimizde, nice şanlı ve onurlu zaferler, nice zorluklar ve badireler vardır. 

 

Milli değerlerimize karşı girişilen saldırılar içerisinde bizi biz yapan, Türk milletinin olmazsa olmazı bayrağımıza, dilimize, İstiklal Marşımıza ve zaferlerimize sımsıkı sarılmak, her zamankinden daha gerekli hale gelmiştir. Unutulmamalıdır ki, tarihini bilmeyen, atasına küfreden, geçmişine sahip çıkmayan, kültürel değerlerinin farkında olmayan toplumlar, birlik içinde yaşayamazlar. Milletler tarihini, kahramanlarını, hainlerini, dostunu, düşmanını, çok iyi bilmek zorundadır.

 

Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını ve rahatlarını feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Bu noktada, atalarımızın aziz hatıralarını yad etmek için gerçekleştireceğimiz her etkinliğin, milletimize zorlu yılları hatırlatması ve bugün sahip olduğumuz değerlerin kıymetini anlamamız açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Bu vesile ile Türk Milleti’nin ve emperyalizme, işgale, zulme ve soykırıma karşı savaşan tüm milletlerin zaferini kutlar, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türkiye Kamu-Sen olarak söz veririz. Ruhları Şad olsun!"

İsmail KONCUK
Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.