Koncuk'tan Maarif Müfettişlerine Tam Destek

Koncuk'tan Maarif Müfettişlerine Tam Destek

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, maarif müfettişlerinin durumu ile ilgili Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Dün ortya çıkan "Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısı" gündeme bomba gibi düştü. Tasarıda özellikle MEB Maarif Müfettişlerine ilişkin düzenlemeye tepkiler gelmeye başladı. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, maarif müfettişlerinin durumu ile ilgili Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

''Okul müdürleri bir gecede çıkarılan kanunla 2014 yılında görevden alınmıştı.Şimdi sıra maarif müfettişlerine geldi.Operasyon başlıyor. Çıkarılacak kanunla maarif müfettişleri eğitim uzmanı yapılacak.Tıpkı müdürlerin tırpanlandığı gibi müfettişler de tırpanlanacak. Çıkarılacak olan kanun tabiki yasalara aykırı, çünkü müfettişlik kariyer meslek olarak tanımlanıyor ve kanun tabiki AYM'den dönecek. Çıkarılacak kanun iptal olacak ama bu süreçte bir çok hukuk ihlalleri de yaşayacağız. Çünkü MEB artık yargı kararlarını takmıyor. Türk Eğitim Sen olarak bu süreçte müfettişlerimizin yanında olacağız.Gerek hukuk gerekse diğer konularda yardıma hazırız.Bu tasarı zulümdür. En büyük problemimiz birimiz haksızlığa uğrarken diğerlerinin seyretmesidir.Sıra kendine gelinceye kadar insanlarımız zulmü seyretmektedir. Biz Türkiye Kamu Sen olarak hiç bir haksızlığı sineye çekmedik.Bundan sonra da susmak niyetinde değiliz.Haklarınızı koruyunuz, susmayınız.''

www.turkiyeegitim.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.