Koncuk'tan MEB'e Mülakat Resti: Böyle Mülakata Göz Yummayacağız

Koncuk'tan MEB'e Mülakat Resti: Böyle Mülakata Göz Yummayacağız

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mülakat sisteminin yarattığı olumsuzlukları sert bir dille eleştirerek, "15Temmuz ihanetinden ders almayan yerel çeteler kendilerine teslim olmayanlara hayat hakkı tanımıyor.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mülakat sisteminin yarattığı olumsuzlukları sert bir dille eleştirerek, "15Temmuz ihanetinden ders almayan yerel çeteler kendilerine teslim olmayanlara hayat hakkı tanımıyor. Merkez teşkilatları taşraya hakim olamayınca meydan yerel çetelere kalıyor" dedi.

"Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı olarak söylüyorum ki, aynı anlayışın devam etmesi halinde gerekli tepkileri göstereceğiz" diyen Genel Başkan Koncuk, "Göstereceğimiz bu tepkilerin en neti, bu sınavları kökten protesto etmek olacaktır" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

 "Yönetici atamada yaşananlar üzüntü verici.15Temmuz ihanetinden ders almayan yerel çeteler kendilerine teslim olmayanlara hayat hakkı tanımıyor. 

Gerek MEB gerek diğer bakanlıkların merkez teşkilatının taşraya hakim olamaması meydanın bu yerel çetelere kalması sonucunu doğurmaktadır. 

İktidar bu çetelere gerekli tedbirleri almak ve kamu düzenini liyakatli, kabiliyetli insanlara teslim edebilmenin yolunu aramak zorundadır.

Şayet bu yerel çetelerin hakimiyeti önlenmezse, MEB başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ahlaki zaafiyet içindeki insanlara kalacaktır. 

Bilgisiz, donanımsız, egoist insanların yönettiği hiç bir kurum ve kuruluştan istenilen hizmeti ve başarıyı sağlaması beklenemez. 

Tüm kurum ve kuruluşlarda uygulanan traji komik mülakatın nitelikli insanı bulma yöntemi olmaktan çok uzaklaştığını artık herkes görmelidir. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı olarak söylüyorum ki, aynı anlayışın devam etmesi halinde gerekli tepkileri göstereceğiz.

Göstereceğimiz bu tepkilerin en neti, bu sınavları kökten protesto etmek olacaktır.Vatansever insanların dışlanmasına tahammülümüz yoktur.

Bu anlayış ve ucube mülakat devam ettiği ve bir garanti verilmediği sürece bu sınavlara girmenin anlamsız olduğunu üyelerimize anlatacağız.

Türkiye Kamu-Sen olarak bugüne kadar, düzelir,artık bunlardan ders alınır diyerek üyelerimizin görev talep etmesini bir vatanseverlik olarak gördük. 

Bunca şaibeye rağmen,bu rezaletleri önlemek bir yana mülakatın daha kapsamlı hale getirilmesi ve yerel çetelere göz yumulması kabul edilemez.

Üyelerimizin ve hak edenlerin bu kadar küçük düşürülmesini artık sineye çekmeyecek ve yöneticilik sınavına girmemelerini tavsiye edeceğiz. 

Umarım uyarımız benzeri rezaletlerin yaşanmaması için tedbir alınması sonucunu doğurur.Yoksa kimi hangi yolla atarsanız atayın siz bilirsiniz. 

İsteğiniz; liyakatsiz, kabiliyetsiz, kendi nefsinden başkasını düşünmeyen bir sürü insanı yönetici yapmaksa, sorumluluğu size aittir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum