Koncuk'tan MEB'e Önemli Talepler

Koncuk'tan MEB'e Önemli Talepler

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB tarafından acil düzenleme gereken konuları sıraladı.

Türk Eğitim-Sen olarak,  Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, norm güncellemesi yapılmadan gerçekleştirilen, gerek il içi gerekse iller arası yer değiştirmelerin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğu, okullarımızın öğretmen ihtiyacını karşılamadığı ve öncelikle, norm güncellemeleri yapılarak, gerçek öğretmen ihtiyacı tespit edilmesi gerektiği ifade edilerek, aşağıda belirtilen hususların yerine getirilmesi hususunda talepte bulunduk.

*Geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük memnuniyet yaratan 2. İller arası yer değiştirme hakkı bu yıl da verilmelidir. Daha önceki tercihlerine atamalar yapılmış olma ihtimali düşünülerek, yeni tercihler alınmalıdır.

*Daha önceki yıllarda sıraların birden fazla çalıştırıldığı dikkate alınarak, yeni tercihler alınmak suretiyle 2. İl içi yer değiştirme yapılmalı, ilçe emri uygulaması da getirilerek eş durumu özrü dikkate alınmalıdır.

*Oluşturulan ilçe grupları dikkate alındığında, uygulanması düşünülen rotasyonun amaca hizmet etmeyeceği anlaşılmaktadır. İhtimal problemler dikkate alınarak rotasyon uygulaması Bakanlığınız tarafından yeniden değerlendirilmeli, uygulamadan doğacak telafisi mümkün olmayan sıkıntılar şimdiden öngörülebilmelidir.

*İl içi tayin isteyen, isteği gerçekleştirilenlerden, iptal isteyenlere yerine atama yapılmamış olması halinde, iptal istekleri gerçekleştirilmelidir.

*Sağlık özrü konusunda “Başkasının yardım ve desteği olmaksızın hayatını devam ettiremez” ifadesinin raporda bulunması sağlık özründen yer değiştirebilmek için yeterli görülmelidir.

*3 yıl kesintisiz sigortalılık şartının kaldırılarak eski yönetmelikte öngörüldüğü gibi düzenleme yapılması için MEB, Başbakanlık nezdinde girişimlerde bulunmalıdır.

*Stajyer öğretmenlere yönelik düzenlenen yazılı sınav ve mülakat kaldırılmalıdır. Performans değerlendirmesinde başarılı olamayan öğretmenlerin adaylıklarının, ikinci yıla uzayabilmesi için de gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

yer_degis_talep_843_30062015_sayfa_1.jpgyer_degis_talep_843_30062015_sayfa_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.