Koncuk'tan Memur Maaşlarında Yaşanan Kayıplara Tepki

Koncuk'tan Memur Maaşlarında Yaşanan Kayıplara Tepki

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk twitter hesabı üzerinden yetkili konfederasyonun toplu sözleşmede attığı imza neticesinde memur ve emeklilerin maaşlarında yaşanan kayıplar, 4-C’liler, sözleşmeliler, vekiller, üniversiteli i

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk twitter hesabı üzerinden yetkili konfederasyonun toplu sözleşmede attığı imza neticesinde memur ve emeklilerin maaşlarında yaşanan kayıplar, 4-C’liler, sözleşmeliler, vekiller, üniversiteli işçiler gibi çözüm bekleyen konularda değerlendirmelerde bulundu.

Memur-Sen, 2013 Toplu Sözleşmesin de imzalanan maddeyi, 2015'de acemice değiştirmeseydi memur ve emekliler şuan dahi %2 enflasyon farkı alacaktı”  diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Memurlar, ekonomik ve sosyal haklarının pazarlanmasına izin vermemelidir” dedi.

“Türkiye Kamu-Sen 4-C, 4-B, üniversiteli işçiler, tüm sözleşmeli, vekil vb. kadrolarda çalışanların kadrolu memur olmasını savunmaktadır” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, bu konuları TBMM gündemine taşıyan Milletvekillerine de teşekkür etti.

Genel Başkan İsmail Koncuk yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi;

Memur-Sen,2013 Toplu Sözleşmede imzalanan maddeyi, 2015'de acemice değiştirmeseydi memur ve emekliler şuan dahi %2 enflasyon farkı alacaktı.

Tabi ki, ne kadar enflasyon farkı alabileceğimiz, ya da alıp alamayacağımız Aralık'tan sonra netleşecektir. Bu hata istifa getirmelidir.

Memurlarımız, hangi sendikanın üyesi olursa olsun, ekonomik ve sosyal haklarının açık pazarlamışçasına istismar edilmesine izin vermemelidir.

4-C'li, 4-B'li olursa çok şey değişir amenna, ancak bu defa da, 4-B'den, 4-A'ya geçelim talebi başlar, tıpkı diğer 4 B'linin talebi gibi.

O halde, yapılması gereken 4-C linin, 4-A'ya geçirilerek problemin bitmesidir. Enteresandır, buna KPDK'da benden başka itiraz eden olmadı

4-C ve üniversiteli işçilerle ilgili çalışma takvimi KPDK'da açıklanmadı, sadece çalışmaların sürdüğü açıklandı. Zaman alacak gibi görünüyor.

Dilerim bu çalışmalar seçim dönemine kadar sallanıp malzeme olarak kullanılmaz. Biz gündemde tutmayı sürdüreceğiz. İmzayı atanlar da susmasın.

Maalesef şuanda, 4-B’lilerin kadroya geçmesi için bir çalışma yok, esasen bunu Türkiye Kamu- Sen'den başka dillendiren de yok.

Hangi siyasi partiden olursa olsun 4-C konusunu gündemde tutan tüm milletvekillerine teşekkür ediyorum. Neticede bu iş TBMM'de çözülecektir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.