Koncuk'tan Memurlara Performans Haberlerine Tepki

Koncuk'tan Memurlara Performans Haberlerine Tepki

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN NEGATİF PERFORMANS YÖNTEMİNE KARŞIDIR VE SENDİKACILIK NEYİ GEREKTİRİYORSA YAPACAKTIR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde gündemde yer alan  "Memura performans" haberlerine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

"Memurun iş güvencesini kaldıramayanlar şimdi de performansa sarıldı" diyen Koncuk, "Memuru cezalandırmaya yönelik bir performans sistemine Türkiye Kamu-Sen iş bırakma da dahil, en sert tepkiyi verecektir" dedi.

Genel Başkan Koncuk değerlendirmesinde; 
Bugünlerde memura performans ile ilgili haberler gündemde.Türkiye Kamu Sen DPB'deki toplantıda performansa karşı duruşunu sergilemiştir.Memurun iş güvencesini kaldıramayanlar şimdi de performansa sarılmış görülmektedir.

Böylece hukukun arkasından dolanmak amaçlanmaktadır.Yönetici atamada torpilin zirve yaptığı günümüzde adil bir performans hayal bile edilemez.Adil olması ancak liyakatli yönetici ile mümkündür.

Performans sistemi cezalandırıcı bir sistem değil, motive edici ise kabul edilebilir.Derdiniz memurdan verim almak mı, cezalandırmak mıdır?Negatif bir performans sistemine kökten karşıyız,şu ana dek yapılan değerlendirmelerin verimi artırmaya hiç bir katkı sağlamadığı görülmüştür.

Bu sebeplerle negatif yani cezalandırmaya yönelik bir performans sistemine Türkiye Kamu-Sen iş bırakma da dahil, en sert tepkiyi verecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.