Koncuk'tan Öğretmen Atamaları Eleştirisi

Koncuk'tan Öğretmen Atamaları Eleştirisi

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Koncuk'tan Öğretmen Atamaları Eleştirisi - Şubat’ta yapacakları öğretmen atamalarına yönelik bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kadro tahsisleri kadro ihdasları, yani kamuda alınacak kişiler için ayrılacak kadrolar kanunla, bütçe kanunuyla öngörülüyor” diyerek yine Bütçeyi mazeret gösterdi.

Maliye Bakanı’nın 2016’da öngörülen kadro sayısını yaklaşık 78 bin diye açıkladığını, Milli Eğitim olarak bu sayının azamisini almaya çalışacaklarını da belirtti.
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
“Mesele siyasi iradeyi kullanabilmektir, 13 yıldır bu iradeyi göremiyorum” diyen İsmail Koncuk, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi :
“GERİDE KALAN 400 BİNİ ATAMAK İÇİN PROJENİZ VAR MI?”
“Şubat’ta atama olsun, amenna, peki geride kalan 400 bini atamak için projeniz var mı? 13 yıldır görmedik!
430 bini bulan İİBF’lilere, milyonu bulan önlisans mezunlarına, torpilli atamalardan, sıra ne zaman gelecek? Orada mısınız, duyan var mı?”

 Ayla ÖZDEMİR/SÖZCÜ EĞİTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.