Koncuk'tan Okul Müdürüne "Dingonun Ahırı" Tepkisi

Koncuk'tan Okul Müdürüne "Dingonun Ahırı" Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan il müdürü ve Öğrenci Andı’nı okumak isteyen öğrencilere “Burası dingo’nun ahırı mı” diyen okul müdürünü eleştirdi.

Hatırlanacağı üzere Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz, 16.06.2016 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10. Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı vermiş, bunun üzerine sendikamız Yusuf Cengiz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hala görevinin başındadır. 

Öte yandan İzmir Karşıyaka'da bir okulda öğrencilerin bayrak töreninden sonra andımızı okumak istemesine okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, "Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" şeklinde tepki göstererek, Öğrenci Andı’nın okunmasını engelledi. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan il müdürü ve Öğrenci Andı’nı okumak isteyen öğrencilere “Burası dingo’nun ahırı mı” diyen okul müdürünü eleştirdi. Koncuk, “Sayın Bakan, gayri milli zihniyetli yöneticilere karşı tedbir almalıdır” dedi.

Koncuk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “10. Yıl Marşı’nı yasaklayan il müdürü, Andımızın okunmasını, burası dingonun ahırı mı, tepkisi ile karşılayan okul müdürleri ile MEB nereye? Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Sayın Bakan, gayri milli zihniyetli yöneticilere karşı tedbir almalıdır. Terörle mücadelenin büyük hız kazandığı, her gün şehit verdiğimiz düşünüldüğünde, milli refleks ve anlayışı güçlü insanlar kıymet görmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum