Koncuk'tan Şehit Babasına Cezaya Sert Tepki!

Koncuk'tan Şehit Babasına Cezaya Sert Tepki!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şehit babası Mehmet Gencer’e verilen cezaya sert tepki gösterdi.

Çözüm süreci çerçevesinde geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da düzenlenen ve bölücülerin cirit attığı meydanda sözde şarkıcılarla yapılan etkinliğin ardından dönemin Başbakan’ı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle bizzat  Erdoğan tarafından “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla dava açılan şehit babası Mehmet Gencer bir yıl hapis cezasına çarptırıldı, ceza beş yıl süreyle ertelendi.

KONCUK: SONUCU BAŞINDAN BELLİ OLAN BU SÜREÇ ÜLKEMİZİ KARANLIĞA GÖTÜRMEKTEDİR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şehit babası Mehmet Gencer’e verilen cezaya sert tepki gösterdi. Koncuk, “Terör örgütü üyelerinin affedildiği bir dönemde genç yaşta canını bu vatan için feda eden şehit kardeşimizin babasına verilen bu ceza asla kabul edilemez. Habur’la başlayan, Oslo görüşmeleriyle devam eden, Akil adamlarla parlatılan ve son günlerdeki sokak olaylarıyla artık doruğa çıkan bu ihanet sürecinde hainler ellerini kollarını sallayarak bu milletin birliği ve dirliğine açıkça saldırmaktadır. Şehirlerimizi savaş alanına çevirenlere, kamu görevlilerini alçakça şehit edenlere affın konuşulduğu dönemde şehit babasına verilen bu ceza bizi şaşırtmamıştır.

Sonucu başından belli olan bu sürecin ortaya çıkardığı sonuçların milletimizi derinden yaraladığı acı bir gerçektir. Şehidimize, şehit ailelerimize ve gazilerimize yapılan muamele tüm milletimizin içini acıtırken, verilen bu karar tarihteki yerini alacak ve toplum vicdanında sorgulanacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.