Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Tepkisi

Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda sözleşmeli öğretmenliğin ve sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav uygulamasının yeniden görüşülmesine rağmen, düzenlemenin değişti

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda sözleşmeli öğretmenliğin ve sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav uygulamasının yeniden görüşülmesine rağmen, düzenlemenin değiştirilmemesine tepki gösterdi. İktidar milletvekillerini eleştiren Koncuk, “Sayın Bakan ve Sayın Müsteşarı bir kez daha sözleşmeli öğretmenlik ve mülakattan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bu ucube sistem asla kabul edilemez” dedi.

İktidar milletvekillerin sözleşmeli öğretmenlik konusuna evet demesinin anlamsız bir yaklaşım olduğunu belirten Koncuk,  konuya ilişkin Twitter hesabından şunları kaydetti: 

“Tüm itirazlarımıza rağmen komisyon iktidar vekillerinin çokluğu ile sözleşmelilik ve mülakata evet demiştir. Bu anlamsız bir yaklaşımdır.

Sadece süre muhalefet partilerinin teklifi ile 3+2 yıla düşürülmüştür. Müsteşarın da sözleşmelilik ve mülakatı savunduğu anlaşılmaktadır.

Anlaşılan Müsteşar Sayın  Yusuf Tekin de, Bakanı uyarmak yerine ona gaz vermeyi tercih ederek sözleşmelilik ve mülakat garabetini savunmuştur.

Kadrolu öğretmen olarak atananlara uygulanan son derece zor bir stajyerlik dönemi dahi yetmemiş, MEB sözleşmelilik ve mülakatı dayatmıştır.

Esasen, sürenin 8 yıldan, 3+2 ye düşmesi kağıt üzerinde kalacak süre dolduğunda dahi, bir çok öğretmenin tayin isteği karşılanamayacaktır.

Henüz tasarı kanunlaşmamıştır, bu konuda muhalefet partilerinin girişimi ile TBMM Genel Kurulunda bir takım değişiklikler yaptırılabilir.

Sayın Bakan ve Sayın Müsteşarı bir kez daha sözleşmeli öğretmenlik ve mülakattan vaz geçmeye davet ediyoruz. Bu ucube sistem asla kabul edilemez.

Anlaşılan MEB'i tebeşir tozu yutmamış bakanlar ve bürokratlar yönettiği sürece eğitim çalışanlarına huzur yoktur. Damdan düşmeyenler anlamaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum