Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlikte Aile Vurgusu

Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlikte Aile Vurgusu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İsmet Yılmaz’ın sözleşmeli öğretmen konusunu sosyal medya hesabından eleştirerek, Sayın Bakan’ın sözleşmeli öğretmen yaklaşımın kabul edilmesi mümkün olmayacağını belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İsmet Yılmaz’ın sözleşmeli öğretmen konusunu sosyal medya hesabından eleştirerek, Sayın Bakan’ın sözleşmeli öğretmen yaklaşımın kabul edilmesi mümkün olmayacağını belirtti. Koncuk şunları kaydetti:

“Sayın Yılmaz yine sözleşmeli öğretmen alacaklarını, 5 yıl sonra performansına göre kadroya alıp almayacaklarına karar vereceklerini söylemiş.

Sayın Bakanın bu yaklaşımını kabul etmek mümkün değildir. Şuan atama bekleyen öğretmenler genel olarak 25-30 yaş aralığındadır.

Ortalama 27 yaşında olsalar, 5 yıl sonra 32 yaşında, 5+3=8 yıl sonra, tayin isteme hakları doğduğunda ise 35 yaşında olacaklardır.

35 yaşında tayin hakları doğacak ama tayinleri kaç yılda olacak, bunu bilebilmek mümkün değildir.Şuandahi15 yıldır tayin olamayanlar vardır.

Bu öğretmenler kız veya erkek, fark etmez ancak 35-40 yaşlarında bulunduğu köy ya da yerleşim yerinden, istediği yere tayin olabileceklerdir.

35-40 yaş aralığında, o köyden veya orada çalışan biriyle aile kurmamışsa, ancak yeni yerinde bunlar eş bulacak ve aile kurabileceklerdir.

35-40 arasındaki kız ya da erkek, bu yaştan sonra eş bulabilir mi? Bilmiyorum. Atanacak olanların içinde evli ve çocuklular da bulunmaktadır.

Evli ve çocuklu olanlar, en iyimser tahminle 10-15 yıl eşinden ayrı yaşamak zorundadır. Hangi eş bu kadar ayrılığa dayanır, bilmiyorum.

Sözleşmeli öğretmen kanunu çıkar mı bilmiyorum ama çıkarsa, çıkaran, KANUNA EVET DİYENLERİN ÇOCUKLARI DA İNŞALLAH AYNI SIKINTILARI YAŞASIN.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.