KONCUK'tan TEKİN'e Sert Eleştiriler

KONCUK'tan TEKİN'e Sert Eleştiriler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e sert eleştiriler...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Facebook hesabından öğretmenlere rotasyon konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

MEB'in hukuk tanımaz müsteşarı, “Rotasyondan etkilenecek öğretmen sayısı bazı sendikaların diline doladığı gibi 400 bin değil 120 bindir.” buyurmuş. Hukuk tanımaz müsteşar şunu açıklamıyor, bu rotasyon denilen ucube sadece 120 bin öğretmen için değil, tüm öğretmenler için yapılacak bir uygulamadır ve bundan sonraki süreçte de devam edecektir.

Kaldı ki, sayının 120 bin olduğu bilgisi ne kadar doğrudur? Doğru dahi olsa, 120 bin öğretmenin yaşayacağı sıkıntı az mıdır? Ey hukuk tanımaz müsteşar, değil 120 bin, bu sayı 50-100 dahi olsa önemlidir.1 insan hayatını dahi olumsuz etkilemeye hakkınız yoktur.

Hukuk tanımaz müsteşar geldikten sonra, eğitimin kalitesini artırmak, öğretmen ve eğitim çalışanlarının motivasyonunu artırmak adına bir çalışma duyan var mı? Eğitimin niteliğini artırmak yerine, Milli Eğitim Bakanlığını, neredeyse Milli torpil bakanlığına dönüştüren kim?

Yönetici atamayı, yönetici görevlendirme yapan, binlerce insanı yöneticilik görevlerinden alaşağı eden sistemi kuran, yaşanan onca torpile göz yuman kim? Hayatında kara tahta başına geçmemiş, tebeşir tozu yutmamış adamlarla MEB'in gideceği tek yer KAOS tur, SIKINTI dır. Önce insan!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum