Koncuk:Teknik öğretmenlerin ek ders kayıpları karşılamalıdır

Koncuk:Teknik öğretmenlerin ek ders kayıpları karşılamalıdır

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava sonucunda, koordinatörlük görevinin maaş karşılığı sayılmasına ilişkin düzenlemenin yürütmesi durduruldu.

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava sonucunda, koordinatörlük görevinin maaş karşılığı sayılmasına ilişkin düzenlemenin yürütmesi durduruldu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, teknik öğretmenlerin MEB'in koordinatörlük düzenlemesi ile zaman içinde ek ders kaybı yaşadığına dikkat çekerek, MEB’in ilgili yargı kararını dikkate alarak teknik öğretmenlerin ek ders kayıplarını karşılaması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Teknik öğretmenler MEB'in koordinatörlük düzenlemesi ile zaman içinde ek ders kaybı yaşamıştır. MEB ilgili yargı kararını dikkate alarak teknik öğretmenlerin ek ders kayıplarını karşılamalıdır. Sorumsuzca yapılan düzenlemelerin tek suçlusu MEB'dir.

Türk Eğitim Sen olarak MEB'in sorumluluğunun farkında olmasını ve teknik öğretmenlerin ek ders kayıplarını karşılamasını ve yeni davalarla karşı karşıya kalınmamasını istiyoruz. MEB bu konuda illere talimat göndererek, ek ders kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini istemelidir.

MEB'in sorumsuz düzenlediği koordinatörlük uygulaması sebebiyle ek ders kaybı yaşayan teknik öğretmenler, Türk Eğitim Sen tarafından hazırlanacak olan ek ders talep dilekçesini okul idarelerine vererek kayıplarının yargı kararı doğrultusunda telafi edilmesini istemelidirler.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.