Koray Aydın canlı yayında vaatlerini sıraladı - izle

Koray Aydın canlı yayında vaatlerini sıraladı - izle

BAHÇELİ'NİN EN BÜYÜK RAKİBİ.. Canlı yayında vaatlerini sıraladı..

MHP'de Bahçeli'ye karşı aday olan Koray Aydın'dan ilk vaatler: 1 milyon kişi MHP'ye üye yapılacak, parti içinde ön seçimler hakim nezdinde gerçekleştirilecek.

Habertürk'te ekrana gelen Teke Tek'in dün geceki konuğu, 04 Kasım tarihinde yapılacak olağan genel kurultayda MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Koray Aydın oldu.

İŞTE KORAY AYDIN'IN AÇIKLAMALARI!..
 

Aydın, partinin yol haritası ve adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu. Koray Aydın şunları söyledi:

BİZ MHP'NİN BAŞ AKTÖR OLMASINI İSTİYORUZ
Benim şu andaki genel başkanımızla herhangi bir problemim yok. Kendisine de büyük bir saygım var. Ama Türk siyaset arenasında son 10 yıldır sürekli güçlenen bir iktidar partisi var ama bunun önünde güçlü bir muhalefet yok. Oyları da sürekli gidiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Özellikle son seçimden sonra MHP içerisinde insanların bir çözüm aradığı süreç yaşadık. 3 yılda yeni bir Türkiye kurulacak ve siyaset yeniden şekillenecek. Başbakanın baskın bir siyasi karakter olarak cumhurbaşkanı olmak istek ve arzusunu siyasetçiler ve toplum olarak görüyoruz. Dolayısıyla kartların yeniden dağıtılacağı bir süreçte biz MHP'nin baş aktör olmasını istiyoruz. Benim adaylığımın nedeni budur. Yeni bir Türkiye kurulurken MHP'nin pasif hali ve seçimlerde sıçrama yapamaması bizi tatmin etmiyor.

İÇ BARIŞI VE HUZURU SAĞLAYACAĞIZ
MHP aslında bir aydın hareketi halinde fikir sistemi üzerine kuruldu. Fakat MHP'nin üzerinde şekillendiği 'Türk İslam Ülküsü', milletin değerlerini temsil etmektedir. Biz aslında parti örgütlenmesinde öncü bir durumdaydık ancak elimizdeki insan kaynaklarını doğru kullanamadık. MHP kendi içerisinde barış sağlamalı ve partiden ayrılıp başka yerlerde siyaset yapan partililer yeniden MHP'ye oy verecek şekilde tanzim edilmeli. İç barış sağlanmadan ana gövde birleşmeden kitlelere ulaşmak mümkün değil. Biz bunun farkındayız ve partinin insanlarını sevgi ve kardeşlik esasında birleştireceğiz. Bunlara BBP'liler de dahil. Bir büyük buluşmayı kendi içimizde gerçekleştirmeliyiz. Eskiden merkez sağa oy veren ama şimdi AKP (AK Parti) içerisinde yer alan insanların bazı korkular ve endişeler içerisinde bunu değiştirmek istediklerini görüyoruz. Bu dar alana sıkıştırılmış insanların bir arayış içerisinde olduğunu görüyoruz.

ANAYASA SÜRECİNDE AKP İLE HAREKET ETMEYECEĞİZ
Gelişmiş olan bir siyasi hareketin bu süreçte daha aktif olması lazım. Belli şeyleri alıştırarak, sinir uçlarını alarak, bu milleti teslim alma çabasına biz sessiz kalamayız. Türk milletinin büyük gücü tehlikeye atılırken bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Birileri istedi diye Türk'ün adını tarih sahnesinden atmayı akıllarından geçirmesinler. Buna bizim müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Anayasa'dan Türk adının çekilmesiyle ortalığın süt liman olacağını düşünecek kadar saf mıyız? Bu masallara, hikayelere kanacak kadar aptal mıyız? Anayasa sürecinde AKP (AK Parti) ile hareket etmeyeceğiz.

MUKADDESATÇI PARTİLİ KESİM AKP'YE GEÇİYOR
MHP öz siyaset dilini kullanmıyor. Bu nedenle özellikle mukaddesatçı partili kesim kırgın olarak AKP'ye (AK Parti) geçiyor.. Cemaatlarla ilişki kurabilecek tarzda bir siyasetçiyim. Bizim cemaatler içerisinde olan seçmenimizi kazanmamızın zor olmadığını düşünüyorum. Mukaddesatçı dini yönü ağır basan geniş kitlenin, öz siyaset dili kullanılarak yeniden kazanılabileceğine inanıyorum.

HAKİM NEZDİNDE ÖN SEÇİMLER YAPTIRACAĞIM
Şimdiki genel başkanımız 14-15 yıldır partinin başında ve bu bir insanın neler yapılabileceğini görmek adına yeterli bir zamandır diye düşünüyorum. Ama artık partinin taze kana ihtiyacı var ve iktidar planı oluşturulmalı. Biz partiyi demokratikleştireceğiz. Bu yıl 1 milyon insanı üye yapacağız ve seçime kadar her yıl 1 milyon üye yapmaya devam edeceğiz. Hakim nezdinde ön seçimler yaptıracağım, bunun için şeref ve namus sözü veriyorum.

ONUN FANTEZİLERİNDEN TÜRKİYE'NİN KURTULMASI LAZIM
Tayyip Erdoğan şu an öyle bir yalpalıyor ki. Başbakan'ın seçimden sonra doğru yaptığı hiçbir iş yok. Dış politika iflas etti. Allah yardımcımız olsun. Belanın üstüne üstüne gidiyoruz. Dışişleri bakanı istifa etmeli. Çünkü onun fantezilerinden Türkiye'nin kurtulması lazım. Ortada senin ne stratejik derinliğin kaldı ne komşularınla sıfır sorun politikan kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum