KPSS 2014 tercihleri çok yakında başlıyor

KPSS 2014 tercihleri çok yakında başlıyor

2014 yılında KPSS'ye giren adaylar, tercihlerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapacak.

KPSS 2014

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.


2014 KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih süreci için incelemeler de başladı.Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda tercih süreci tam o olarak 17 kasımda başlayacak. Tercihler, ÖSYM'nin internet sitesinden alınacak. Alınan puanlar 2 yıl geçerli olup adaylar, 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme ile tercih yapabilecekler.

KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?


Devlet Personel Başkanlığı'nın ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmasıdır.

Yılda iki kez (Kasım-Haziran) yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 399 KİT sözleşmeli personel alınır.

İLK MERKEZİ ALIM NE ZAMAN OLACAK?


ÖSYM ve DPB resmi sitelerinde de yer aldığı üzere ilk merkezi alım 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında olacak. Adaylar internet üzerinden 30 tercih yapacaklar.

Tercih sürecinde sizlere daha detaylı ve hayat kurtarıcı bilgiler vermeye devam edeceğiz.

BU ALIMDA KAÇ KONTENJAN OLACAK?


2014 Bütçe Kanunu ile bu yıl çok az memur kadrosu ayrıldığını belirtmiştik. Bunun yansıması Haziran alımlarında açıkça görülmüş oldu. Bunun yanında engelli memur alımının artırılması, terör mağdurlarının sınavsız kadrolu memurluğa alınması, 4/B'lilerin önceki yıl kadroya geçirilmesi gibi durumlar da kurumların kadro taleplerinin düşmesinde etkili oldu. Sonuç olarak Kasım'daki merkezi yerleştirmedeki kontenjan sayısının 5-6 bini geçmeyeceğini tahmin etmek hiç de zor gözükmüyor.

BU MERKEZİ ALIMDA HANGİ KURUMLAR YER ALACAK?


Bu belli ve sabit bir bilgi değildir. her merkezi alımda farklı kurumlar, farklı sayılar ve farklı unvanlara yerleştirme yapılmaktadır. Bir yerleştirmede kontenjan isteyen kurum bir sonrakinde istemeyebilir. Ama genel olarak bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarına, belediyelere, il özel idarelerine, üniversitelere, KİT'lere ve diğer kamu kurumlarına yerleştirme yapılmaktadır.

MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ İSTİHDAM TÜRLERİ


Adaylar için merkezi alımların favori olmasının iki sebebi var. birisi bu alımlarda torpil işlememesidir. İkincisi ise bu alımlarda sadece kadrolu memurluğa alım yapıldığının düşünülmesidir. Ancak merkezi yerleştirmelerde iki çeşit kontenjan vardır. bunlar kadrolu memurluk ve 300 KİT sözleşmeli personel pozisyonlarıdır.

Bu iki kontenjanın farklarını , avantaj ve dezavantaj karşılaştırmasını tablo ile detaylandırmıştık.

KADRO SAYILARININ BELİRLENİŞİ


Öncelikle kurumlar hangi unvanlarda ve kaç tane personel alacaklarını DPB'ye bildirirler. DPB bunların şartlara uygunluğunu inceler ve yerine göre ufak tefek değişiklikler de yapabilmektedir. Bu kontenjanlar birleştirilip tek liste haline getirildikten sonra ÖSYM'ye gönderilir. ÖSYM bunları yayımlayarak adaylardan tercih alır.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.