KPSS adayları merkezi atama istiyor

KPSS adayları merkezi atama istiyor

KPSS'ye girmiş adayları, merkezi atama sayısının artırılması için bir metin hazırladı.

O metni yayınlıyoruz...

3,5 Milyon adayın girdiği Kpss sınavında; 3850 değil daha fazla kadro gelmesi için merkezi atama istiyoruz.

Açıktan ve Mülakatla atamalar sonucu adam kayırmanın,yandaşları ve yakınları işe sokmanın son bulması, yıllarca hazırlanıp sınavda yüksek puan almış kişilerin hakkının yenilmemesi için merkezi atama istiyoruz.

Açıktan atama şeklinde çıkartılan kişiye özel diyebileceğimiz ilanlar ile başvuru hakkımızın elimizden alınmaması için merkezi atama istiyoruz.

Eşit şartlarda girdiğimiz Kpss sınavının sonucuna göre yapılan atamalarda eşit şartlarda hakka sahip olabilmek için merkezi atama istiyoruz.

KPSS sınav sonucunda Lise, Önlisans ya da Lisans düzeyinde ilk 1000 içinde olmasına rağmen kimse atanamama korkusu yaşamasın diye merkezi atama istiyoruz.

Öğretmen ve Sağlıkçılar gibi bütün meslek grupları emeklerinin karşılığını alabilsin diye merkezi atama istiyoruz.

Her şeyden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuz ve Anayasamızda belirtilen Sosyal-Ekonomik haklarımızı almak için merkezi atama istiyoruz.

  • Merkezi Atama Sayılarının arttırılması ve kadroların adaletli bir şekilde dağıtılması Merkezi Atamadan çıkan ve Açıktan Atama yöntemi ile memur alımı yapan kurumların incelenmeli ve uygulama sınavı ile spesifik özellikler arayan kurumlar hariç (ör: Adalet Bakanlığı Katiplik kadrosu gibi ) diğer kurumların tekrar merkezi atamaya dahil edilmesi,
  • Merkezi Atamada açılan kadroların başvuru şartlarının dikkatli biçimde hazırlanması,
  • Belediye, Bölgesel Kamu Kuruluşları gibi kurumların alım yaparken talep ettiği ilanın açıldığı ilde ikamet etme zorunluluğunun kardırılması,
  • Kadro dağılımlarının adaletli ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapılmas,
  • KPSS 2015/1 Atamasında yaşanana kadro skandalından sonra TBMM açılmasıyla birlikte Lisans,Önlisans ve Lise mezunu adaylara ek kadro talebinin kanunlaşması,

gerekmektedir.

Memurlar.net üyeleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.