KPSS ve ÖABT sınav tarihleri

KPSS ve ÖABT sınav tarihleri

Bu seneki sınavlar arasında iki ay süre var.ilk olarak KPSS genel sınavları yapılacak

KPSS ve ÖABT sınav tarihleri

KPSS'YE NE KADAR KALDI?

31 Mart 2016 tarihinde sona eren KPSS Lisans başvuruları için sınav tarihine çok az kaldı. Sınav, 22 Mayıs pazar günü yapılacak

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

Kamuda öğretmen olmak için çalışıp çabalayan adaylar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından aldıkları puanları birleştirerek atama puanlarını elde edecekler. ÖABT sınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

DHBT SINAVI İÇİN TARİH 6 KASIM

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları ise 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS 22 EKİM'DE

KPSS'ye önlisans ve Ortaöğretim'den girmek isteyen adaylar başvurularını 09-24 Haziran tarihleri arasında yapacak. KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavları ise 22 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacak. Bu sınavların sonucu ise 10 Kasım 2016'da açıklanacak.

 

 
Memurlar.Net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.