KPSS yarın ve pazar günü yapılacak/ Video

KPSS yarın ve pazar günü yapılacak/ Video

KPSS yarın ve pazar günü yapılacak/ Video

Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), yarın ve pazar günü yapılacak.

Sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 159 il ve ilçe merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Yarın ön lisans için düzenlenecek sınav, Pazar günü ise ortaöğretim düzeyinde yapılacak.

Sınavlar saat 09.30'da başlayacak. Adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden toplam 120 soru için 120 dakika süre verilecek.

 

KPSS yarın ve pazar günü yapılacak

 

Beklenenin üzerinde başvuru yapılması nedeniyle iki ayrı günde yapılmasına karar verilen sınava, ön lisans düzeyinde 743 bin 570, ortaöğretim düzeyinde ise 2 milyon 45 bin 962 aday olmak üzere toplam 2 milyon 789 bin 532 aday girecek.

Adaylar, sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafı yer alacak.

Adayların, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların, sınav günü en az 1 saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.

 

-Sınav için gerekli belgeler-

 

Adayların sınava girebilmesi için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportlarının da yanlarında bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Sadece zorunlu askerlik görevini ifa edenler ve askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

Sınav binalarına gelirken adayların çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazları; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyaları; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçları, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazları, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçları yanlarında bulundurmamaları gerekiyor.

Adayların sınav süresince; konuşmaları, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.