KPSS'de Büyük Operasyon

KPSS'de Büyük Operasyon

Para karşılığında sınavlara başkalarını sokan suç örgütüne yönelik operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü sempatizanı olan başarılı kişileri joker olarak kullanıp para karşılığında KPSS, Kpds, YGS gibi sınavlara başkalarının yerine sokan suç örgütüne yönelik olarak, 7 Temmuz 2012'deki KPSS günü düzenlenen operasyonun ikinci dalgası yapıldı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sekiz ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda, 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

3 AY ÖNCE DE OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

İzmir Emniyeti, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın yapıldığı gün İzmir merkezli sekiz ilde operasyon düzenleyerek, terör örgütü KCK ile bağlantılı çalışan sınav çetesini çökertmişti

Çetenin, "joker" diye adlandırdığı terör örgütü sempatizanı adamlarını zorla başkasının yerine sınava soktuğu, bu yolla hem gelir sağladığı hem de devlet dairelerine adamlarını yerleştirdiği belirlenmişti.

Polis, bağlantılarını ve çalışma yöntemlerini belirlediği şebekeye yönelik yedi aylık takibin ardından, KPSS'nin yapıldığı saatlerde İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da eşzamanlı operasyonlar düzenlemiş ve çok önemli bilgilere ulaşmıştı.

20 BİN LİRA SINAV ÜCRETİ

Polisin soruşturmasında, zanlıların LYS, YGS, KPSS, Kpds gibi sınavlarda 150 kişinin yerine başkalarını soktuğu, kazanma garantisi karşılığında yerine girilen kişilerden 20 bin lira aldığı belirlenmişti.

Polis ayrıca şebeke tarafından çok yüksek devlet kurumlarına yerleştirilen kişileri de tespit etti. Terör örgütü bağlantılı şebekenin, bu yolla milyonlarca liralık gelir sağladığı da ileri sürülmüştü.

haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.