KPSS'deki alt öğrenim düzenlemesi İŞKUR'u kapsamıyor mu?

KPSS'deki alt öğrenim düzenlemesi İŞKUR'u kapsamıyor mu?

Danıştay'dan, lisans mezunlarının, teknik ve sağlıkla ilgili alt öğrenim düzeyindeki kadrolara başvurabileceği yönünde bir karar çıkmıştı.

Hatırlanacağı üzere, Danıştay 12. Dairesi, E:2009/5045 sayılı kararıyla, lisans mezunu olup da teknik ve sağlıkla ilgili bir alt öğrenim mezuniyeti olanlara, lisans puanlarıyla alt öğrenim düzeyindeki kadrolara başvurma imkan vermişti. Bu karar sonrasında, ilk uygulama 2014/1 KPSS tercih kılavuzlarında yer almıştı.

Diğer taraftan, ÖSYM 3 Kasımdan itibaren teknik ve sağlıkla ilgili bir alt öğrenimi olup da bu öğrenimleriyle de tercihte bulunmak isteyen lisans adaylarının eğitim bilgilerini güncellemesini istedi.

Açıklamış olduğumuz bu süreç şuan için sadece ÖSYM tarafından merkezi olarak yürütülen KPSS tercih işlemlerini kapsamaktadır. Ancak, KPSS ile yapılan alım sadece ÖSYM'nin yaptığı alımdan ibaret değildir. Hem kurumların hem de benzer düzeyde bir merkezi işlem yürüten İŞKUR'un da sistemlerini buna uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Aksi halde açılacak her davada bir çok alım iptal edilmek zorunda kalınacaktır.

Uygulamayla ilgili detay için tıklayınız.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.